85 procent van de consumenten is voor een stijging van duurzame energie

Nahom Isaac
woensdag 19 september 2012, Geschatte leestijd 1min

Uit twee internationale onderzoeken die zijn uitgevoerd onder 24000 consumenten in 20 landen en 389 bedrijven in 26 landen blijkt dat 85 procent van de consumenten wereldwijd is voor een stijging van duurzame energie. Uit de onderzoeken die zijn uitgevoerd in opdracht van Vestas blijkt ook dat iets minder dan de helft van deze consumenten bereid is om ook daadwerkelijk meer te betalen voor producten gemaakt met duurzame energie.

Bedrijven en consumenten investeren steeds vaker in duurzame energie. Afgelopen jaar is er bijna 11 miljard euro meer geïnvesteerd in duurzame energie dan in energie uit fossiele brandstoffen.

45 procent van de ondervraagden ziet de achteruitgang van het klimaat als één van de grootste wereldproblemen. Om bij te dragen aan het klimaat is het mogelijk voor u als consument, of zelfs als bedrijf gratis offertes op te vragen voor zonnepanelen. Op deze manier produceert u uw eigen duurzame energie.

Heeft u al zonnepanelen en wilt u nog meer bedragen aan het milieu en ook nog eens besparen? Ontdek dan meer over de aanschaf van een zonneboiler, vloerisolatie, spouwmuurisolatie of dakisolatie.

Gerelateerde artikelen