10 voordelen van LED-verlichting

(1 Review)
1050

Overweegt u led-verlichting te laten plaatsen? Dat is een goed idee! Wellicht weet u niet precies alle voordelen van led-verlichting, dus we zetten ze graag voor u op een rijtje.

1. Met een led-lamp heeft u direct licht

U zult het vaak genoeg meemaken: wanneer u de spaar- en/of tl-lamp aanzet, duurt het een tijd voordat deze de volle lichtcapaciteit geeft. Bij een led-lamp heeft u dit probleem niet, deze geeft gelijk vol licht als u het aanzet.

2. Led-lampen zijn beter voor uw ogen

Door de vele technieken in de spaar- en tl-lampen, gaan ze per seconde honderden keren aan en uit. Stel dat u de hele dag werkt en in deze lampen kijkt, dan kan dit aan het eind van de dag de ogen flink irriteren. Een led-lamp doet dit niet, als deze aangezet wordt, dan blijft deze ook constant aan.

3. Een led-lamp bespaart energie

Wanneer u led vergelijkt met gloei- en halogeenlampen, dan bespaart u met led tot wel 90%. Vergelijkt u led met spaar- en tl-lampen, dan bespaart u zo’n 40%.

4. Led-lampen zijn even duur in de aanschaf als de traditionele lampen

Een led-lamp is tegenwoordig bijna even duur als een traditionele lamp, terwijl een led-lamp tot wel 50 keer langer meegaat! In die zin is led-verlichting dus goedkoper.

5. Led-lampen creëren tegenwoordig ook sfeer

Toen led-lampen pas net op de markt waren, gaven deze alleen maar wit, saai licht. Maar de laatste jaren heeft dit zich ontwikkeld. Tegenwoordig is er voor iedere ruimte een juiste led-kleur beschikbaar.

6. Iedere traditionele lamp in huis kan vervangen worden door een led-lamp

Er is voor iedere fitting een led-lamp, van E14-lampen tot aan tl-buizen. In één keer overstappen naar led-verlichting is dus geen probleem!

7. Een LED-lamp creëert minder warmte

Een gloeilamp wordt vaak erg warm, want een gloeilamp zet maar liefst 10% van de energie om in licht, de rest wordt warmte. Een led-lamp zet maar liefst 80% van de energie om in licht en zorgt daarom voor veel minder warmte

8. Levensduur van een LED-lamp is langer dan die van een traditionele lamp

Traditionele lampen hebben veel minder branduren. Een gloeilamp brandt 1.000 uur, een halogeenlamp houdt het 3.000 vol en een spaarlamp zal u van 10.000 uur licht voorzien. Een led-lamp houdt het veel langer vol, deze brandt maar liefst 50.000 uur!

9. Led-lampen zijn nu ook smart

Nog niet alle led-lampen zijn smart, maar er komen steeds meer merken op de markt. Dit heeft tot gevolg dat het ook steeds betaalbaarder wordt! Een smart-led-lamp is een led-lamp met daarin een klein computertje waarmee de lamp op afstand bestuurbaar is. De smart-led-lamp kunt u door middel van wifi besturen met uw smartphone of tablet.

10. Led-lampen zijn stevig

Zoals algemeen bekend zijn lampen breekbaar, een gloeilamp is van glas en het gloeidraadje is erg gevoelig. Een halogeenlamp is nog gevoeliger, deze mag je niet eens met je vinger aanraken. Led-lampen zijn steviger, dit komt door de sterkere materialen die gebruikt worden zoals plastic en aluminium.

Bent u nu helemaal overtuigd en wilt u liever vandaag dan morgen led-verlichting hebben? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan, dan brengen wij u in contact met de bij ons aangesloten specialisten. Zij helpen u graag aan offertes op maat!

Eerder bekeken pagina's