Premie overzicht isolatie

1743

De beschikbare premies:

Product Wat houdt dit in Besparing
Spouwmuurisolatie premie netbeheerder Premie op prijs aankoop 5€ per m2
Dakisolatie premie netbeheerder Premie op prijs aankoop 4€ per m2
Buitengevelisolatie premie netbeheerder Premie op prijs aankoop 15€ per m2
Vloerisolatie premie netbeheerder Premie op prijs aankoop 6€ per m2
Totaalrenovatiebonus Premie op prijs aankoop tot 4.750€
Verlaagd btw-tarief Minder btw betalen 6% i.p.v. 21%

Meer informatie

Isolatie is ongekend populair, aangezien het wordt beschouwd als de belangrijkste stap in het verduurzamen van woningen. Als je er nu voor kiest om je woning te isoleren, kan je in aanmerking komen voor aantrekkelijke premies, waarmee je de kosten kan verlagen.

Isolatiepremies vanuit netbeheerder

Om woningisolatie te stimuleren worden er premies toegekend door de netbeheerder. Hoeveel premie je precies ontvangt verschilt per isolatiemaatregel en de oppervlakte die je laat isoleren. Voorwaarden voor het ontvangen van deze premie is dat je de werken laat uitvoeren door een erkende aannemer. De isolatiepremies worden toegekend per vierkante meter.

Gemeentelijke premies

In veel gevallen is het ook mogelijk om premies te ontvangen vanuit de gemeente, om isolatiewerken te stimuleren en de kosten te verlagen. Dit zijn premies die bovenop de landelijke isolatiepremies komen. De hoogte van de premie verschilt per gemeente. Ben je benieuwd hoe hoog de premie in je gemeente is? Klik dan hier.

Totaalrenovatiebonus

Als je 3 of meer energiebesparende maatregelen laat uitvoeren kom je in aanmerking voor de totaalrenovatiebonus. Werken die hieronder vallen zijn: isolatiemaatregelen, nieuwe beglazing, zonneboiler, warmtepomp en ventilatiesysteem. Je zou 3 isolatiemaatregelen kunnen combineren, maar je zou dus ook 2 isolatiemaatregelen kunnen combineren met een andere energiebesparende maatregel. Deze bonus komt bovenop de premies die je per m2 kunt ontvangen. Hoe meer maatregelen je treft, hoe hoger de bonus die je ontvangt. Belangrijk is dat deze maatregelen binnen een periode van 5 jaar zijn uitgevoerd. Een overzicht van de hoogte van de bonus zie je hieronder:

  • bonus bij 3 investeringen : 1.250€ 
  • bonus bij 4 investeringen : 1.750€ 
  • bonus bij 5 investeringen : 2.750€ 
  • bonus bij 6 investeringen : 3.750€ 
  • bonus bij 7 investeringen : 4.750€

Verlaagd btw-tarief

Om isolatiewerken nog aantrekkelijker te maken, vallen deze onder het verlaagde btw-tarief. Dit betekent dat je geen 21%, maar slechts 6% btw betaald op de arbeidskosten. Een belangrijke voorwaarden voor dit verlaagde btw-tarief is dat de werken worden uitgevoerd door een erkende aannemer. Daarnaast moet de woning minimaal 10 jaar oud zijn.

Energielening

In Vlaanderen is het ook mogelijk om een lening af te sluiten voor energiebesparende maatregelen. Isolatiemaatregelen vallen hier dus ook onder. Het maximale bedrag dat je kunt lenen is 15.000€ en het voordeel is dat je geen intrest hoeft te betalen over deze lening. Je kunt deze lening aanvragen via het energiehuis van je gemeente.

Waarom isoleren?

Het laten isoleren van je woning zorgt voor veel voordelen voor woningeigenaren. Door je woning te isoleren, zorg je ervoor dat de binnentemperatuur constant blijft. In de winter zorgt isolatie ervoor dat warmte niet uit een woning kan ontsnappen, terwijl in de zomer de warmte juist wordt buitengesloten. Dit zorgt ervoor dat je honderden euro’s per jaar kan besparen op je energiefactuur. Bij het laten isoleren van je woning kun je kiezen voor spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie en buitengevelisolatie. Je zal het meeste besparen als je meerdere isolatiemaatregelen combineert.

Vind dé beste specialist voor isolatie en ontvang gratis offertes.

Voor fijn wonen maak je gebruik van Solvari

Solvari is dé toonaangevende marktplaats om met de juiste vakman voor jouw woningverbetering in contact te komen. 

Inmiddels kun je voor meer dan 50 verschillende klussen in en rond je huis terecht bij Solvari. Door via Solvari gratis offertes aan te vragen, kom je direct in contact met maximaal vier bij ons aangesloten specialisten uit jouw regio. Sinds onze start in 2009 zijn daar al honderdduizenden consumenten blij van geworden!

Deel deze pagina

Veelgestelde vragen over isolatie

Je hebt recht op de isolatiepremie als je woning in het Vlaamse gewest ligt en voor 1 januari 2006 is aangesloten op het elektriciteitsnet. Als de bouwaanvraag van je woning al voor deze datum werd ingediend, maar je woning nog niet was aangesloten op het elektriciteitsnet, dan kom je vaak nog steeds in aanmerking. Ook moet je klus uitgevoerd worden door een erkende aannemer en moet het isolatiemateriaal een bepaalde rd-waarde bereiken. Specialisten adviseren je hierin graag

De snelste manier om deze premie aan te vragen is via de website van Fluvius. Je kunt daar online een factuur uploaden. Dit is ook de manier waarop je het snelste de premie zal ontvangen. Daarnaast is het mogelijk om de factuur via de post op te sturen naar Fluvius. Als je de premie aanvraagt mag de einddatum op je factuur maximaal 12 maanden oud zijn

Om woningeigenaren te assisteren in hun keuze voor isolatie hebben wij een handige rekenhulp ontwikkelt. Zo kom je erachter welke isolatievormen het beste bij je woning passen en wat je hiermee kan besparen. Wil je gratis gebruik maken van de rekenhulp? Klik hier

Wat het kost om je woning te isoleren, hangt af van aan aantal factoren. Zo beïnvloeden het soort isolatie en de oppervlakte de investering. Spouwmuurisolatie is relatief de goedkoopste vorm van isolatie en kost gemiddeld tussen de 15€ en de 30€ per m2. Dakisolatie kost gemiddeld tussen de 30€ en de 35€ per m2. Buitengevelisolatie tussen de 100€ en 130€ per m2 en vloerisolatie tussen de 23€ en 40€ per m2.

Eerder bekeken pagina's