Gevelonderhoud

1103

Je kan de levensduur van je gevel maximaliseren door je gezel goed te (laten) onderhouden en controleren. Zo voorkom je grote problemen en zal je een hoop geld besparen. Een gevel die in slechte staat is zal veel geld kosten om te repareren/renoveren.

Het onderhouden van een gevel

De belangrijkste functie van een gevel is het beschermen van de binnenkant van de woning tegen alle soorten weersomstandigheden (zon, wind en vocht). Als je deze niet goed onderhoud vallen deze functies weg en krijg je grote problemen aan de binnenkant van de woning.

Je kan het onderhoud van je buitengevel deels zelf doen. Als de gevel vies is kan je hem met de hogedrukspuit schoon spuiten indien mogelijk. Zo houdt je de gevel in goede staat en voorkom je vele problemen.

Vind dé beste specialist voor gevelwerk en ontvang gratis offertes.

Het controleren van een gevel

Om een gevel in goede staat te houden is het noodzakelijk dat je hem regelmatig controleert op beschadigingen. Als je vroegtijdig een beschadiging opmerkt kan dit je grote problemen voorkomen. Scheurtjes worden vaak groter naarmate van tijd en vocht kan hier doorheen sijpelen, waardoor er vochtproblemen ontstaan.

Over het algemeen is het verstandig om onderhoudswerkzaamheden aan de gevel voornamelijk door professionals te laten doen. Gevelwerken zijn werkzaamheden die je niet zonder expertise kan uitvoeren.

Ben je benieuwd wat het onderhouden van je gevel kost? Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes en kom in contact met gevelwerkers uit jouw regio. Zij geven je gratis advies en offertes op maat. Dit bespaart je een hoop tijd en geld.

Waar moet je opletten? Oplossing Wat voor soort gevelwerk?
Kapotte bakstenenBakstenen worden uitgeslepen en vernieuwdGevelreparatie
Vervuilde gevelReinigen met hogedruk of laten stralenGevelreiniging
Scheuren in de gevelScheurreparatieGevelreparatie
Slechte of zachte voegenDeze worden uitgehakt en vervangenGevelrenovatie
Net uitgevoerde gevelreparatieGevel laten impregneren voor beschermingGevel impregneren
Vind dé beste specialist voor gevelwerk en ontvang gratis offertes.

Deel deze pagina

Eerder bekeken pagina's