Soorten dakwerk

1060

Wanneer is een dak aan vervanging toe? En wat zijn de mogelijkheden? Als de dakbedekking niet meer goed functioneert en je besluit er niets aan te doen, kun je last krijgen vochtproblemen, houtrot en het barsten van de dakbedekking. Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees snel verder!

Dakrenovatie [reparatie]

Wanneer is een dakrenovatie nodig? Als je iets ontdekt hebt, is het noodzakelijk om je dak zo spoedig mogelijk te laten herstellen, zo bespaar je ook nog eens flink op de kosten. Je kunt last hebben van kleine mankementen, zoals kapot loodwerk en lekkende goten, maar dat zijn niet de enige problemen die zich kunnen voordoen.

Asbest en grootschalige lekkages zijn problemen die voor blijvende schade kunnen zorgen. Asbest bevat giftige stoffen en kan een hoop ziektes veroorzaken. Wanneer je last krijgt van lekkages is het noodzakelijk om dit zo snel mogelijk aan te pakken, het hout kan namelijk gaan rotten en dat maakt het dak instabiel. Daarnaast kun je last krijgen van vlekken op de muur, wees er dus op tijd bij!

Dak opnieuw leggen

Als je geen ervaring hebt met daken is het moeilijk inschatten wanneer een dak aan vervanging toe is. Schakel daarom altijd een specialist in voor het uitvoeren van dakwerken. De specialist komt naar de woning om de situatie te beoordelen en geeft meteen een persoonlijk advies. 

Wanneer het dak aan vervanging toe is, is het noodzakelijk om zo snel mogelijk te handelen. Als het probleem niet snel wordt aangepakt, kunnen de herstelkosten flink oplopen. Je hoeft niet meteen het hele dak te vervangen, het is belangrijk dat het probleem wordt aangepakt. Dit kan schelen in de kosten, maar alleen een specialist kan bepalen of dit een optie is. 

Vind dé beste specialist voor dakwerken en ontvang gratis offertes.

Dak ontmossen

Je dak ontmossen is erg belangrijk, hiermee voorkom je de kans op lekkages en kan de dakbedekking niet barsten tijdens de vorst. Daarnaast ziet je dak er weer netjes uit wat voor waardevermeerdering van je woning zorgt. Voor het ontmossen zijn er twee opties: één daarvan is met een hogedrukspuit zonder reinigingsmiddel.

Als een reinigingsmiddel overbodig wordt bevonden, kun je ervoor kiezen om het met de hogedrukspuit te laten doen. De andere optie is het reinigen met een hogedrukspuit in combinatie met een reinigingsmiddel. Daarna kan je kiezen voor een dakcoating (een beschermlaag), die wordt aangebracht als je langer wilt genieten van een schoon dak.

Combineren met dakisolatie

Wanneer je kiest voor dakrenovatie, kun je ervoor kiezen om het meteen te laten isoleren. Als je besluit om het dak na de renovatie pas te laten isoleren, betaal je onnodig dubbel. Zonde! De voordeligste optie is dus om hier een combinatie van te maken.

Het isoleren van je dak kan met verschillende materialen: glaswol, steenwol, schapenwol en isolatieplaten. Het isoleren gaat gemakkelijk en neemt niet veel tijd in beslag. Meer weten of dakisolatie? Lees hier verder!

Vind dé beste specialist voor dakwerken en ontvang gratis offertes.

Deel deze pagina

Eerder bekeken pagina's