Dakisolatie
Vrijblijvend dakisolatie-offertes
Ontdek wat dakisolatie voor je kan betekenen
✓ Verbeter je wooncomfort
✓ Bespaar op je energierekening
✓ Voldoe aan de dakisolatienorm
Streef naar een lagere energierekening met dakisolatie
Door je dak te isoleren, kan je onnodig warmteverlies tegengaan. Hierdoor kan je streven naar een beter wooncomfort en een lagere energierekening, aangezien je minder warmte hoeft te stoken. Hier vind je alle informatie over dakisolatie, waaronder de kosten, dakisolatienorm en de beschikbare materialen.
Voordelen van dakisolatie
Dakisolatie is een van de belangrijkste stappen naar een lagere energiefactuur. Door je dak te isoleren kan warmte niet meer onopgemerkt ontsnappen via jouw dak, waar vaak veel warmte verloren gaat. Naast dat je kan streven naar een lagere energierekening, stijgt door dakisolatie het wooncomfort in je woning. In de winter houdt dakisolatie de warmte in je huis vast en in de zomer houdt het de warme lucht juist buiten. Op deze manier heb je het gehele jaar door een aangename temperatuur in huis.
Kosten van dakisolatie
Door je dak te isoleren kan je flink gaan besparen op je energierekening. Aangezien het rendement van dakisolatie erg hoog is, zal je de gemaakte kosten voor dakisolatie snel terugverdienen. De kosten voor dakisolatie verschillen enorm en hangen af van verschillende factoren. Je kan ervan uitgaan dat de gemiddelde kostprijs van dakisolatie tussen de 2.500€ en 5.500€ ligt (gemiddeld eengezinswoning met een dakoppervlak van 76 m2).
Soorten materialen
Je kan je dak met verschillende soorten materialen isoleren. De materialen die gebruikt worden voor dakisolatie kunnen in drie verschillende groepen worden verdeeld.
Minerale wol
Minerale isolatiewol is voornamelijk geschikt voor het isoleren van hellende daken, aangezien het op maat gesneden kan worden en samen te drukken is. Onder isolatiewol verstaan we drie soorten wol.
Isolatieplaten
Naast isolatiewol is het mogelijk om je dak te isoleren aan de hand van isolatieplaten. De meest gebruikte isolatieplaten voor zowel hellende als platte daken zijn platen bestaande uit XPS, PIR en PUR.
Losse isolatie
Tot slot is het mogelijk om je dak te isoleren met losse isolatie, oftewel los isolatiemateriaal. Twee veelvoorkomende losse isolatiematerialen naast PUR in schuimvorm zijn EPS parels en hennep
Ontvang dakisolatie offertes
Wil je óók profiteren van lagere energiekosten? Vraag gratis en vrijblijvend dakisolatie offertes aan via Solvari. Zo vergelijk je eenvoudig meerdere specialisten op prijs/kwaliteit en bespaar je tot 40% op je factuur.