Dakisolatie plat dak

(53 Reviews)
1479

Dakisolatie voor een plat dak is op verschillende manieren mogelijk. De isolatie zorgt natuurlijk voor een minimaal warmteverlies, maar biedt ook bescherming tegen neerslag en stilstaand water.

Dakisolatie plat dak via de buitenkant

Bij het isoleren van het platte dak aan de buitenkant kunt u kiezen voor de warmdakconstructie. Hierbij moet eerst de huidige dakbedekking verwijderd worden om vervolgens het gekozen isolatiemateriaal op het dakbeschot te bevestigen.

Dakisolatie plat dak via de binnenkant

Als het platte dak aan de binnenkant geïsoleerd wordt, wordt het isolatiemateriaal tussen de balklaag geplaatst. Deze manier van isoleren raden de meeste specialisten af, omdat het de kans op houtrot in uw dakconstructie vergroot. Doordat het dak de buitentemperatuur aanneemt en het vocht dat binnenin zit nergens heen kan, kan er houtrot ontstaan.

Bedekken met dakplaten

Is uw dakbedekking in goede staat? Dan kunt u het dak laten isoleren met waterdichte dakplaten. Vervolgens worden de dakplaten bedekt met een laag grind of tegels, zodat uw dakplaten op hun plek blijven.

Benieuwd welke manier van dakisolatie voor uw platte dak het beste is? Vraag gratis offertes aan en kom in contact met bij ons aangesloten isolatiespecialisten. Zij helpen u graag.

Eerder bekeken pagina's