Hierom is zonne-energie de allerbeste energiebron

Joey Frankhuisen
dinsdag 09 juni 2020, Geschatte leestijd 1min

De temperatuur op aarde stijgt en de zeespiegel rijst. Klimaatverandering is zorgelijk voor onze toekomst en er is duidelijk behoefte aan duurzame energie. Het gebruiken van zonne-energie met zonnepanelen is de perfecte manier voor het opwekken van duurzame energie. Hieronder lees je waarom.

De zon is een nagenoeg onuitputtelijke energiebron

Op Nederland valt gemiddeld vijftig keer zo veel zon als dat wij energie verbruiken. Omgerekend betekent dit dat wij met 2% van deze energie heel Nederland van stroom zouden kunnen voorzien.

de zon is een onuitputtelijke energiebron

Waarom geen fossiele brandstof?

Veruit de meeste energie die wij nu verbruiken komt van fossiele brandstoffen. Onder fossiele brandstoffen verstaan wij onder andere aardolie, aardgas en steenkool. Het gebruik van fossiele brandstoffen heeft echter een aantal nadelen. Ten eerste is er, in tegenstelling tot zonne-energie, maar een beperkte hoeveelheid fossiele brandstof. Fossiele brandstof zal dus opraken. Daarnaast komt er bij het verbruiken van fossiele brandstoffen veel CO2 vrij. Dit is slecht voor het milieu.

De keuze is snel gemaakt

De beste energiebron is dus zonne-energie! Deze energiebron zal namelijk nooit opraken en is ook nog eens goed voor het milieu. Gelukkig hebben wij tegenwoordig beschikking tot alles wat wij nodig hebben om optimaal gebruik van de zon te maken. De bekendste optie is natuurlijk het plaatsen van zonnepanelen. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar zorgt er ook voor dat je jaarlijks honderden euro’s per jaar bespaart op de energiefactuur.

Meer informatie over zonnepanelen

Zonnepanelen beste keuze

Meer opties dan zonnepanelen

Zonnepanelen zijn niet de enige manier waarmee je gebruik kunt maken van zonne-energie. Een zonneboiler zorgt dat water wordt opgewarmd door middel van zonlicht. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je gasfactuur! Een zonneboiler kun je, afhankelijk van het type zonneboiler, al binnen 8 jaar terugverdienen.

Meer informatie over zonneboilers

Zonnepanelen Ari van Solvari

Wil jij gebruik maken van de zon?

Wil jij ook gebruik maken van de beste energiebron die wij tot onze beschikking hebben? Vergelijk offertes voor zonnepanelen en zonneboilers! Zo vergelijk je eenvoudig meerdere specialisten op prijs/kwaliteit en bespaar je op de factuur.

Vergelijk offertes voor zonnepanelen