Zomertips voor vakantiegangers en thuisblijvers

Orin
Orin Koeteeuw
woensdag 20 juli 2016, Geschatte leestijd 2min

De Nationale Feestdag en de zomerse weersverwachting zijn twee redenen om lekker naar buiten te gaan. Maar als u liever thuisblijft, dan is er ook genoeg te doen. We zouden u graag wat tips voor de komende dagen willen meegeven.Tip 1 // Sluit uw huis goed af

Iedereen is vrij met de Nationale Feestdag. En gelukkig laat het mooie weer u toe om lekker naar buiten te gaan en ervan te genieten. Misschien zijn er bij u in de buurt leuke activiteiten georganiseerd? Of heeft u zelf plannen gemaakt? Op café of restaurant gaan met uw lief, familie of vrienden, bijvoorbeeld.

Wat u ook doet, het huis blijft zeker achter. En dat weten dieven maar al te goed. Wist u dat zij in 80% van de gevallen gewoon de voordeur gebruiken? Een stevig cilinderslot doet daar wonderen. Ze zijn zelfs verkrijgbaar voor uw ramen. Verlaat uw huis dus met een zeker gevoel en laat niets aan het toeval over.

Vraag aan een vakman bij u in de buurt hoe u uw thuissituatie veiliger kan maken.

Tip 2 // Beheers de warmte

We houden van de zon, maar soms kan de warmte te veel worden. In dat geval draagt een goede zonwering bij aan een comfortabele kamertemperatuur. We schreven er eerder een blog over. Volg onze drie stappen naar de keuze van uw zonwering en u bent meteen al een heel pak verder!

Rolluiken zijn een soort zonwering dat ik u persoonlijk kan aanraden. Ze houden de warmte buiten, zijn voor zover ik weet op elk raam te plaatsen en zorgen voor de beste beveiliging die u zich kan wensen. Bovendien blijven uw ruiten langer schoon, wat mooi is meegenomen.Tip 3 // Droom over uw tuin

Tuinzetel. Koud drankje. Het boek dat u eindelijk uit kan lezen… De tuin blijft een heerlijke plek om tot rust te komen. Wat zou het fantastisch zijn als u doorheen het hele jaar ervan kon genieten. Durf dus te dromen over uw tuin. Misschien heeft u de ruimte voor een terrasoverkapping? Of een serre?

Onze vakmannen maken graag een offerte voor u.

Vraag gratis offertes voor een terrasoverkapping aan »

Maar dromen kan ook in het klein. Dennis schreef speciaal een blog over zomerse tuinideeën. Doe er uw voordeel mee!

Tip 4 // Houd een barbecue

We zeggen ‘barbecue’ in één adem met ‘zomer’. Misschien is het een leuk idee om in uw achtertuin een barbecue te houden om de dag af te sluiten. Maar is uw barbecue groot genoeg om voor meerdere personen te grillen, of is het tijd om het apparaat te vervangen? In beide gevallen kunt u wel wat aankooptips gebruiken:

  • Let op een stevige basis. Heeft u voldoende oppervlakte om de barbecue stevig en stabiel neer te zetten?

  • Let op de hoogte. Denk aan de rug van de grillmeester. Vaak staan de modellen al in de winkel opgezet, dus u kunt de ideale hoogte gemakkelijk uitproberen.

  • Let op onderhoud. Houd er rekening mee dat u uw barbecue zal moeten schoonmaken. Informeer u goed over het gemak waarmee u de bakgedeelten kunt reinigen.

  • Let op de grootte. Probeer in te schatten hoeveel mensen gedurende het seizoen uw gebarbecuede gerechten zullen eten. Denk eraan dat grotere grillplaten voor hogere energiekosten zorgen.

En na de aanschaf is het natuurlijk tijd om aan tafel te gaan! Als u zich afvraagt hoe u van uw barbecue een speciaal feestje kan maken, Shanice schreef er een blog over. Ze geeft u zeven tips om uw tuinfeest compleet te maken.