De zomer is de ideale tijd om wat aan u gevel te doen

Shanice
Shanice Lamoré
vrijdag 08 juli 2016, Geschatte leestijd 2min

Is de zomer in huis al lekker zichtbaar? Een zomers plantje hier en daar en de winterspullen veilig opgeborgen. Vergeet de buitenkant van uw huis alleen niet. De zomer is namelijk de ideale tijd om ook eens aan uw gevel te denken.

Ik vertel u wat u kunt doen om uw huis ook buitenshuis zomerproef te maken. Uw huis is tenslotte uw visitekaartje, de gevel dus ook! 

Het reinigen van de gevel, een goed begin!

Het belangrijkste dat de buitengevel doet is het beschermen van de binnenkant. Zo houdt u weer, wind en vocht buiten de deur. Dat wilt u namelijk echt niet door uw gevel hebben, aangezien het ontzettend veel met het klimaat in uw huis doet. Dat betekent veel warmteverlies en dus een hogere energierekening. De meest duurzaamste oplossing, met gelijk het meeste resultaat is het reinigen van uw gevel.

Gelukkig kost een gevelreiniging minder dan een reparatie en dat laatste voorkomt u door de gevel goed te onderhouden. Voorkomen is tenslotte beter dan genezen, een schone, goed onderhouden gevel hoeft niet snel gerepareerd te worden. Daar bespaart u kosten mee en het doet veel voor de uitstraling van uw huis. Ziet u de gevelreiniging hieronder? Die is uitgevoerd door een van onze specialisten, en zeg nou zelf: het resultaat liegt er niet om. Onze specialisten weten precies hoe zij uw gevel perfect schoon kunnen krijgen. Een schone gevel betekent een zomerproef huis.

Laat uw voegwerk herstellen, optimale bescherming

België kent een best wel extreem klimaat, we hebben te maken met veel regen, wind, sneeuw, vorst, hagel afgewisseld door warmte en droogte. En dat is niet fijn voor de voegen, ze worden hier minder mooi van en ook de hardheid kan worden beïnvloed. U wilt graag een schone gevel maar zonder goede voegen valt er helaas weinig op te knappen. Houdt de voegen van goede kwaliteit om de binnenkant maximaal te beschermen.

De voegen mogen geen water doorlaten en ook de hardheid is van groot belang. De hardheid kan door een specialist worden gemeten met een voeghardheidsmeter. De meter heeft een slagstift die met een pendelbeweging op het oppervlak slaat en hoe groter de terugslag hoe harder de voeg. Onvoldoende hardheid? Tijd om de voegen te herstellen!

Bescherm de gevel en voorkom extra onderhoud

Nadat uw gevel is gereinigd en hersteld kunt u uw gevel laten impregneren. Hiermee beschermt u de gevel tegen vocht en schimmel en zo maakt u de gevel ook nog eens brandvertragend. Extra veilig dus!

Vergeet de rest niet!

Er is buitenshuis nog veel meer! De zomer is een mooie tijd om bijvoorbeeld eens naar nieuwe ramen en deuren te kijken, zonwering te laten plaatsen óf uw tuin een upgrade te geven.

Wilt u uw gevel laten reinigen, een opknapbeurt geven of zijn de voegen nodig aan herstel toe? Vraag vrijblijvend offertes aan bij onze specialisten, zij denken graag met u mee!

Vergelijk offertes voor gevelwerken! »