Zo vind je de juiste vakman in deze drukke tijd!

Johan
Johan Hazenbroek
donderdag 17 mei 2018, Geschatte leestijd 2min

Verbouwen staat op de agenda van menig Vlaming! Het gaat immers beter met de economie, er is krapte op de woningmarkt én vastgoed is de veiligste investering. Misschien heb je zelf ook een (grote) klus op de planning staan en zoek je nog naar de juiste vakman voor die klus. In deze blogpost leg ik uit hoe jij jouw geschikte vakman vindt!

Gemiddeld 6 maanden wachten op uitvoer van je klus? Welnee!

Goed nieuws voor alle vakmannen die genoeg werk hebben, maar minder plezant voor de consument die Solvari nog niet kent. Ik las laatst zelfs dat je gemiddeld 6 maanden moet wachten voordat een vakman bij je aan de slag kan. Dat is wel even anders dan tijdens de crisis. Slecht nieuws? Dat valt wel mee. Ondanks dat het moeilijker is, kom je via Solvari nog steeds aan een goede vakman.

De juiste vakman vinden: kwestie van weten waar je moet zoeken

Er zijn voldoende goede vakmannen beschikbaar voor je werken, als je maar weet waar je ze kan vinden. Via Solvari vraag je gratis en vrijblijvend offertes aan bij vakmannen die wél tijd hebben. Wij stellen de juiste vakman in jouw buurt aan je voor en zorgen voor een vergelijking waarbij je zelf de beste deal vindt. Maar hoe weet je dat de juiste hebt? Ik geef hieronder enkele tips waar je op kan letten bij het kiezen van de juiste expert.

PS: onderaan deze blogpost vind je een bonustip!

  • Check op vakmanschap; is het bedrijf lid van een branchevereniging? Sommige bedrijven hebben een bepaalde certificering of keurmerk - vraag hiernaar;
  • Lees de ervaring van anderen. Bekijk de onafhankelijke beoordelingen van vakmannen op onze website die anderen voor je achterlieten;
  • Nodig een vakman uit voordat je met hem in zee gaat, de klik is tenslotte ook belangrijk;
  • Ook niet heel onbelangrijk: controleer of het bedrijf een aansprakelijkheidsverzekering heeft!

De juiste vakman vinden is een kwestie van weten waar je moet zoeken

Doe goede zaken met de juiste vakman

Mocht je goede vakmannen hebben gevonden, zorg dat je goed bent voorbereid. Afspraken maken is daar een onderdeel van. Om het makkelijk te maken heb ik hieronder enkele belangrijke punten genoteerd, zodat je niet voor verrassingen staat!

  • Spreek een bedrag af voor de gehele klus, dat biedt meer overzicht dan een uurtarief en sluit extra kosten uit;
  • Leg alle gemaakte afspraken vast op papier, zodat - als er vragen zijn - je deze altijd kunt raadplegen;
  • Betaal in termijnen;
  • Betaal nooit vooraf, tenzij dit in de vorm van een aanbetaling is;

Zijn de werken inmiddels uitgevoerd en ben je ontevreden: meld dit meteen! Dan kan je direct afspraken maken binnen welke termijn en hoe de problemen verholpen kunnen worden.

Doe goede zaken met de juiste vakman en maak afspraken

Bonustip

Solvari biedt veel vakmannen voor werken aan jouw huis. Of je nou op zoek bent naar offertes voor zonnepanelen, voor (nieuwe) ramen en deuren of voor spouwmuurisolatie, Solvari brengt jou in contact met vakmannen die wél tijd hebben! Bovendien bespaar je tot 40% door offertes te vergelijken! Zo vind je snel en eenvoudig je vakman!