Zo verhoogt u de waarde van uw huis!

Johan
Johan Hazenbroek
vrijdag 21 augustus 2015, Geschatte leestijd 1min

Heeft u weleens nagedacht over hoe u de waarde van uw huis kan verhogen? Lees hier welke investeringen bijdragen aan een hogere waarde van uw woning!

Investeren in uw huis verhoogt niet alleen de waarde, maar maakt ook het wonen een stuk fijner. Wat kunt u nu precies doen? We zetten het voor u op een rij.

Creëer ruimte

Veel Belgen vinden hun huis te klein. Best zonde, want we brengen de meeste tijd van ons leven door in ons eigen huis. Tijd om daar verandering in te brengen! Kies voor minimalistisch met weinig meubels of denk aan andere oplossingen zoals het plaatsen van een dakkapel. Met een dakkapel tovert u uw stoffige zolder om in een nieuwe leefruimte met zeeën van licht.

Kies voor duurzaam

Plannen om te verhuizen? Met een lage energierekening heeft u een streepje voor bij potentiële kopers. Best logisch, te bedenken dat u met zonnepanelen meer verdient dan met rente op uw spaargeld. Best logisch als u bedenkt dat u in ongeveer 25 jaar €21.037 kunt besparen. Lekker duurzaam noemen we dat!

Isoleren maar!

Goede isolatie zorgt voor een flinke besparing op uw energierekening en maakt toekomstige kopers flink enthousiast voor uw huis. Niet alleen door een lagere energierekening, maar ook omdat het in de zomer een stuk koeler in huis is én in de winter warmer! Goed om te weten: met spouwmuurisolatie bespaart u gemiddeld €500 per jaar.

Verfijnen met ramen en deuren

Nieuwe ramen en deuren van PVC verhogen de waarde van uw woning, verfraaien uw ramen en gaan jarenlang mee. Als u kiest voor isolerende ramen dragen ze ook bij aan een lagere energierekening. Ook mooi meegenomen: PVC ramen en deuren zorgen voor een hoger veiligheidsgevoel doordat ze brandvertragend zijn en voorzien zijn van een betere inbraakpreventie.

Nieuwe kunststof kozijnen verhogen niet alleen de woningwaarde omdat het er mooi uitziet en u er jarenlang mee vooruit kan. Als u kiest voor goed isolerende kozijnen, zorgen ze namelijk ook nog eens voor een lagere energiefactuur. Daarnaast dragen ramen en deuren van pvc bij aan een hoger veiligheidsgevoel. Ze zijn brandvertragend en een goede inbraakpreventie!Gerelateerde artikelen