Zo kom jij altijd aan de beste deal!

Lisanne
Lisanne van Schaik
maandag 09 april 2018, Geschatte leestijd 2min

Waar houd jij rekening mee als je een wasmachine, droogkast, koelkast, vriezer of vaatwasser gaat kopen? Vind je het belangrijk dat hij weinig verbruikt? Of dat hij heel stil is? Hecht je veel waarde aan de prijs of hecht je meer waarde aan het energielabel? In deze blogpost vind je een handig stappenplan waarmee je zeker de juiste keuze maakt!

Stap 1: bepaal het budget

Stap één is het bepalen van het budget. Wat wil je maximaal uitgeven aan je nieuwe wasmachine, droger, koelkast, vriezer of vaatwasser? Vaak gaan deze apparaten erg lang mee, maar je wilt natuurlijk niet betalen voor opties die je toch niet gaat gebruiken. Het bepalen van een richtprijs is een fijne manier om de zoektocht naar de ideale wasmachine, droogkast, koelkast, vriezer of vaatwasser mee te starten.

Stap 2: kies de opties die voor jou van belang zijn

Stap twee is het bepalen van de opties die voor jou van belang zijn. Als je alleen woont zal je waarschijnlijk voor een andere wasmachine en droger kiezen dan wanneer je een huis vol met kinderen hebt. Bij MediaMarkt hebben ze wasmachines variërend van 4 kg tot 17 kg. Kies een wasmachine of droogkast die past bij jouw situatie, zo krijg je hem sneller vol en dit scheelt ook weer in het verbruik.

Stap 3: bepaal de andere opties

Na het uitvoeren van de eerste twee stappen weet je ongeveer welke prijs en opties voor jou van belang zijn. Maar er zijn natuurlijk meer dingen belangrijk. Misschien heb je wel de voorkeur voor een bepaald merk of hecht je waarde aan de nieuwste technologieën. Of maakt het merk jou echt niets uit en wil je gewoon de allerlaagste prijs. Is geluid van belang? Of vind je het veel belangrijker dat de wasmachine, droogkast, koelkast, vriezer of vaatwasser een goed energielabel heeft. De keuze is enorm en daarnaast verschijnt er iedere jaar wel iets nieuws op de markt. Op de site van MediaMarkt kun je zelf de opties aanvinken die jij belangrijk vindt. 

Stap 4: maak een top vijf en lees de bijbehorende reviews

Vaak kom je al snel tot vier of vijf apparaten die matchen met jouw voorkeuren qua prijs, merk en opties. Een handige tip is dan het lezen van reviews. Door het lezen van reviews kom je erachter wat mensen fijn maar ook minder fijn vinden aan het apparaat dat jij wilt aanschaffen. Let wel op dat je hier niet teveel tijd in stopt, een minuut of tien is voldoende.

Stap 5: kies de beste deal!

Na tien minuten heb je wel een redelijk goed beeld van de voor- en nadelen. Vaak kun je op dit punt al snel je opties reduceren tot de twee grote kanshebbers waartussen je echt twijfelt. De ene machine heeft misschien wel meer opties maar ben je wel 100 euro duurder uit en hoe vaak gebruik je die extra opties nou? Dan heb je nog de machine die alles lijkt te hebben en goedkoop is, maar een minder energielabel heeft. Bepaal wat voor jou van belang is en kies de beste deal!

Door op de site van MediaMarkt wasmachines, droogkasten, koelkasten, vriezers en vaatwassers met elkaar te vergelijken kun je gemakkelijk de beste deal vinden. Op de site voer je jouw voorkeuren in en je krijgt direct de deals die het beste bij jouw voorkeuren passen. Zo hoef je niet meer lang te zoeken naar de beste aanbieding. Veel plezier met je nieuwe aankoop!

Deze blog is geschreven in samenwerking met MediaMarkt.Gerelateerde artikelen