Zo kiest u de perfecte zonwering

Lenneke
Lenneke Manschot
vrijdag 25 maart 2016, Geschatte leestijd 2min

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik kijk al helemaal uit naar de zomer. Het enige waar ik tegenop zie, is dat ik in mijn nieuwe huis nog geen zonwering heb.

Hoeveel ik ook van de zon houd, binnenshuis wil ik er geen last van hebben. Dus vandaag deze blogpost: hoe kies je nu de juiste zonwering?

Waar begint u met kiezen van zonwering?

Eén ding weet ik zeker: ik wil geen last hebben van de zon die irritant in mijn gezicht schijnt als ik op de bank zit of weerkaatst in mijn televisie. Daarnaast zou ik (evenals mijn hond) het ook wel waarderen als mijn huis niet veel te heet wordt. Goed, het stappenplan voor het vinden van de perfecte zonwering:

• bepaal uw budget
• stel uw wensenlijstje op
• ontdek de mogelijkheden

Bepaal uw budget

Zonwering is een heel breed begrip. Het varieert van een simpel gordijntje tot complete rolluiken en u voelt het vast al aankomen: de prijs verschilt dus erg. Wat kunt u uitgeven aan uw zonwering en wat wilt u eraan uitgeven? Met het bepalen van uw budget maakt u het aantal opties misschien al wat kleiner, dus dat scheelt al keuzestress. Ik betaal niet graag te veel. Dat wil niet zeggen dat ik altijd probeer af te dingen, maar wel dat ik wat onderzoek doe naar de prijs voor een bepaald product. Wat een geluk hè, dat u via Solvari dan gewoon offertes kunt vergelijken!

Stel uw wensenlijstje op

Dit is wat mij betreft het lastigste stuk. Zoals u wellicht weet, of niet natuurlijk, ben ik een Weegschaal én een vrouw. Dit bij elkaar opgeteld maakt natuurlijk dat ik gewoon niet kan kiezen. Wil ik zonwering aan de buitenkant? Wil ik het aan de binnenkant? PANIEK! Wil ik ook schaduw in mijn tuin? Zo ja, wil ik dan onder de zonwering door kunnen lopen of maakt dat me allemaal niet uit? (Ja, dat maakt me wel uit, want zo groot is mijn tuin niet…) In ieder geval: bedenk van tevoren wat u dus precies met uw zonwering wil bereiken en waar u de ruimte voor heeft. Een knikarmscherm zorgt bijvoorbeeld voor de schaduw op uw terras, terwijl screens vooral zorgen voor een koeler huis. En die prachtige shutters kunnen zorgen voor een aanvulling op uw interieur... Of heb ik liever markiezen die juist de buitenkant van mijn huis een heel andere, romantische uitstraling geven? Oef, voor welke kleuren kies ik dan?

Ontdek de mogelijkheden

Als u dan uw wensenlijstje hebt opgesteld (in mijn geval gaat dat vast nog wel even duren), is het tijd voor het leukste! U kunt gaan ontdekken welke mogelijkheden er zijn. Stiekem deed ik dit al voordat ik heel mijn wensenlijstje had opgesteld en woehoe, ik ben positief verrast! Speciaal voor jullie en maar een klein beetje voor mezelf, heb ik wat mooie dingen op een rijtje gezet:

Knopen doorhakken

Heeft u een beetje een idee van wat u precies wilt? Dan is het tijd om een specialist te gaan zoeken die u kan helpen bij het plaatsen van de zonwering. U kunt ervoor kiezen om zelf op zoek te gaan naar een zonweringspecialist, maar u kunt ook bij ons terecht voor het vinden van de juiste specialisten. Scheelt weer een hoop werk!