Zo kiest u de juiste offerte en professional in 6 stappen

Dennis
Dennis van Es
vrijdag 11 januari 2019, Geschatte leestijd 3min

U heeft na een tijd te hebben nagedacht eindelijk besloten om uw badkamer te laten verbouwen. Via Solvari wordt u in contact gebracht met verschillende aanbieders en u ontvangt offertes van hen. Nadat u de verschillende offertes heeft bekeken staat u voor de lastige keuze: Hoe kies ik de juiste offerte die het beste aansluit bij mijn behoeften?

Bij het maken van een keuze voor de juiste offerte is het van belang om met een aantal punten rekening te houden zoals de prijzen, kwaliteit van de offerte, duur van de werkzaamheden en ervaring van het bedrijf. Wij helpen u graag om de beste beslissing te maken. Daarom hebben wij een lijst opgesteld met de belangrijkste punten waar u op moet letten. Volg deze stappen en kies de juiste offerte!

tips om de juiste offerte te kiezen

1/ Offerte prijs

Wanneer u een offerte aanvraagt voor een verbouwing in uw huis, is de prijs het belangrijkste waar u naar kijkt. Ook bedrijven weten dat. Een lagere prijs is natuurlijk verleidelijker, maar zorg er wel voor dat de offerte compleet is (zie tip 3).

Het kan voorkomen dat bedrijven veel beloven voor een prijs die veel lager is vergeleken met de concurrent. Als iets te mooi is om waar te zijn, is dat vaak ook zo.

Bij Solvari wordt altijd de legitimiteit van een bedrijf gecontroleerd voordat er een samenwerking wordt aangegaan. Wij controleren of het bedrijf geregistreerd is bij de Kamer van Koophandel en of het bedrijf financieel stabiel is. Tevens controleren wij of het bedrijf een goede reputatie heeft in de sector, of er geen juridische problemen zijn en houden wij veranderingen in de gaten (faillissement, nieuwe eigenaar etc.).

Op de prijzen die u ontvangt hebben wij echter geen invloed. Daarom is het belangrijk om de tijd te nemen voordat u een offerte accepteert: zodra u de offerte accepteert, is het niet meer mogelijk om van gedachte te veranderen. Als een bedrijf u dus een veel lagere prijs aanbiedt vergeleken met de concurrent voor dezelfde werkzaamheden moet u oppassen, omdat er wellicht een reden voor is. Houd hier rekening mee bij het kiezen van de juiste offerte.

2/ Hoogte van de aanbetaling

Als een offerte geaccepteerd en getekend is, komt het vaak voor dat u een aanbetaling moet doen: over het algemeen zal dit 30% van de totale prijs zijn.

Het zou echter nooit voor moeten komen dat u de complete prijs moet betalen voordat de werkzaamheden beginnen of zelfs voltooid zijn. De volledige prijs betalen voordat de werkzaamheden starten met de belofte dat u 30% korting krijgt, garandeert niet dat de werkzaamheden ook daadwerkelijk voltooid zullen worden!

We kunnen het niet genoeg benadrukken: zorg ervoor dat de offerte compleet is voordat u tekent.

3/ Onderdelen van een offerte

De volgende onderdelen zijn opgenomen in een heldere en gedetailleerde offerte:

  • Materialen (hout, pvc, etc.)
  • Benodigde materialen om het werk te voltooien
  • Kwantiteiten (bijvoorbeeld het aantal kozijnen)
  • Prijzen per stuk
  • Totale prijs van de materialen en werkzaamheden (arbeidskrachten etc.)
  • Schoonmaak (is dit inbegrepen in de prijs of komt dit er nog bij?)

Controleer tevens de belastingen en of alle contactgegevens van het bedrijf en u vermeld zijn.

Twijfel niet om al uw vragen te stellen aan het bedrijf en maak het kenbaar wanneer de antwoorden niet helder genoeg zijn.

4/ Check de garantie

Bij elke klus kan het voorkomen dat u het bedrijf moet bellen voor een reparatie of een verandering nadat de werkzaamheden zijn uitgevoerd. Maar niet elk bedrijf biedt dezelfde garantie. Het kan dus voorkomen dat u zelf voor reparaties of veranderingen moet betalen.

Daarom is het belangrijk om dit van te voren duidelijk af te spreken. Wanneer een bedrijf garantie biedt, wordt dit vaak duidelijk in de offerte beschreven.

5/ Controleer de verzekeringen

De werkzaamheden die u laat uitvoeren dienen gedekt te zijn door een verzekering. Het is van belang dat deze verzekering afgesloten is voordat het werk begint. Mocht er bijvoorbeeld waterschade ontstaan tijdens het werk, dan kan de verzekering weigeren om de schade te betalen als de verzekering afgesloten is nadat het werk is begonnen. Ook al was het één dag later.

Het bedrijf dat de werkzaamheden uitvoert moet u het verzekeringscertificaat kunnen tonen, zodat u deze zelf kunt controleren. Als het bedrijf een specifiek certificaat nodig heeft om de klus uit te voeren (bijvoorbeeld voor het verwijderen van losgebonden asbest), controleer dan altijd of alles up to date is.

6/ Ervaring van anderen

Het lezen van recensies is een van de beste manieren om een goed beeld te krijgen van een bedrijf. Soms kan dit op de website van het bedrijf zelf (mits zij er een hebben), op het internet in het algemeen of op de website van Solvari.

Bij Solvari moedigen wij al onze klanten aan om een recensie achter te laten om zo hun ervaringen met het gekozen bedrijf te delen. Op deze manier worden toekomstige klanten geholpen. U kunt hier recensies lezen en achterlaten, kies zo de juiste offerte met behulp van anderen!