Zo houd je je huis koel in de zomer

Solvari
Solvari Blog
dinsdag 16 juni 2020, Geschatte leestijd 2min

Het is weer zomer en dat betekent vaak dat het lekker weer is. Over het algemeen vinden we dit goed nieuws, maar het betekent ook dat het soms te warm kan worden in je woning. Hieronder lees je de beste tips om je woning koel te houden in de zomer, zodat er altijd comfortabel bij zit in de warmte.

Eventjes de ramen open

Op een warme dag is het handig om ‘s ochtends, als het nog koel is, je ramen open te zetten. Het werkt het beste als je een uur lang alles tegen elkaar open zet, waarna je de rest van de dag je ramen gesloten houdt. Zo is je woning gevuld met koele en frisse lucht.

Zet geen apparaten aan waar warmte vanaf komt

Als er veel apparaten in je woning aan staan als het heet is, zal dit de hitte alleen maar erger maken. Als het buiten extreem heet is, is het verstandig om je televisie, computer en lampen zo veel mogelijk uit te zetten. Hoe minder energie je verbruikt, hoe koeler het zal zijn in je woning.

Wil je leren hoe je minder energie kunt verbruiken? Je leest het hier in deze blog!

Bescherm je woning tegen de zon met zonneschermen

Als de zon op een warme dag de hele dag op je woning schijnt, zal het erg heet en onaangenaam in je woning worden. Als dit het geval is, is het handig om zonneschermen voor je ramen te plaatsen. Zo zorg je dat het koel blijft in je huis. Als je voor zonneschermen met een knikarm gaat, zijn ze ook nog eens multifunctioneel. Je zorgt namelijk ook voor een zitplek in de schaduw in je tuin.

Meer informatie over zonneschermen

Kies voor isolatie

Het isoleren van je woning is de belangrijkste tip als je een aangename temperatuur in huis wilt behouden. Als je je woning isoleert houdt je in de zomer de koelte in je huis en de warmte buiten. Ook in de winter geniet je van grote voordelen met isolatie, aangezien isolatie er dan voor zorgt dat de warmte in je woning blijft. Zo geniet je niet alleen van veel wooncomfort, maar bespaar je ook op je energiefactuur.

Meer informatie over isolatie

Kook buiten

Zoals bij punt drie wordt genoemd, zorgen apparaten voor veel warmte in je woning. Ditzelfde geldt ook voor je gasfornuis. Hierom is het verstandig om buiten te koken. De warmte is natuurlijk ideaal om buiten te barbecueën. Dit is leuk en zorgt ook nog eens dat je geen last hebt van extra warmte in huis. Je kunt ook kiezen om een frisse salade te maken.

Neem airconditioning

De laatste en meest voordehandliggende stap om je woning te verduurzamen is het laten installeren van een airco. Met een airco zorg je dat je woning koel is in de zomer. Ook heeft een airco een verwarmende functie, waardoor je nog steeds baat hebt bij een airco in de winter.

Meer informatie over airconditioning

Dit zijn de belangrijkste tips om je woning koel te houden in de zomer. Zo hoef je dus nooit meer last te hebben van warmte in je woning. Ben je geïnteresseerd in zonneschermen, isolatie of airconditioning? Hier lees je hoe je in 6 stappen de juiste offerte en specialist kiest.Gerelateerde artikelen

3 tips voor een minimalistisch interieur
donderdag 03 augustus 2017

3 tips voor een minimalistisch interieur

Winters wonen
donderdag 07 januari 2016

Winters wonen

Hoeveel kan je besparen met isolatie?
donderdag 30 juli 2020

Hoeveel kan je besparen met isolatie?