Zo gebruik je een industriële kast in je interieur

Solvari
Solvari Blog
donderdag 04 juni 2020, Geschatte leestijd 1min

Industriële kasten zijn stoer, robuust en voegen veel karakter toe aan je interieur. Ze zijn bovendien verkrijgbaar in verschillende soorten. Je kunt het meubelstuk dus op allerlei manieren gebruiken in je woning! In dit artikel delen we een aantal leuke ideeën en inspiratiebeelden.

Industrieel dressoir in de woonkamer

Een industrieel dressoir is een prachtige aanwinst voor de woonkamer. Je kunt er namelijk alle kanten mee op! Zo is het goed te gebruiken als tv-meubel. De mediabox past mooi op een plank van de open vakken. Kabels of andere spullen stop je weg achter het deurtje of in de kleine lades. Ideaal toch? Je kunt dit soort industriële tv-meubels eenvoudig online kopen op de website van Giga Meubel. Zij hebben een uitgebreid assortiment met meubels in de industriële stijl. Dus ook voor andere kasten moet je hier zeker even een kijkje nemen.

Hoge wandkast als boekenkast

Met een hoge wandkast maak je slim gebruik van de ruimte. In de breedte neemt het meubelstuk weinig ruimte in beslag, maar door de hoogte kun je er toch veel in kwijt. Gebruik het bijvoorbeeld als boekenkast of om je servies in op te bergen. Deze robuuste houten kast staat erg mooi tussen de woonkamer en het eetgedeelte in. Op deze manier creëer je een duidelijke scheiding.

Grote metalen stellingkast in de zithoek

Een stellingkast of vakkenkast past eigenlijk in ieder interieur. Je kunt het namelijk helemaal aankleden volgens je eigen woonstijl. Dit doe je door middel van accessoires en de juiste opbergdozen. Voor een stoere look kies je voor een grote stellingkast van zwart metaal. Hier kun je een saaie wand in de zithoek eenvoudig mee opfleuren.

Stoere lockerkast in de eetkamer

Wat vind je van de ouderwetse lockerkasten? Dit meubelstuk is de laatste tijd weer erg populair geworden. Je kunt het eigenlijk gebruiken in elke ruimte van je woning: van de slaapkamer tot aan de eetkamer. Ga voor een verweerde vintage look zoals hierboven of kies voor een moderne uitstraling met een mat zwarte lockerkast.

Industriele ladekast voor extra opbergruimte

Een industriële ladekast is handig voor iedereen met een grote verzameling, een uitgebreide hobbykamer of gewoon veel spullen. Door alle vakjes kun je items netjes sorteren en goed opbergen. Vaak is er onder het handvat een klein label aanwezig waar je iets op kunt schrijven. Zo’n stalen kast is natuurlijk te koop in verschillende formaten. Een lage en brede variant past ook prima in de woonkamer of slaapkamer.