Woonplant van de maand juni 2016: Zamioculcas

Johan
Johan Hazenbroek
vrijdag 10 juni 2016, Geschatte leestijd 1min

Wat super dat één van mijn favoriete planten, kamerplant is van de maand juni! Deze bikkel van een vetplant is hip, stijlvol en enorm makkelijk in verzorging. Oftewel, de plant die een vakantie overleeft of als u eens een keer (of drie) vergeet om water te geven.

De Zamioculcas is een vaste plant met donkergroene gladde stengels en geveerde glanzende bladeren. Hij groeit flink uit dus houd hem in de gaten. Overigens, mocht u een stengel afknippen, zet deze dan in een vaas want ook dat kan de Zamioculcas hebben!

Een nieuw stekje

Wilt u de Zamioculcas kweken dan moet u daar wel even de tijd voor nemen. Elk blaadje wortelt vanzelf als het in de grond gezet wordt, maar groeit zeer langzaam. Een warme en vochtige omgeving helpt daarbij, maar dat is niet gek voor een van oorsprong Afrikaanse plant. Mocht u de plant willen laten doorgroeien, verpot hem dan tijdig in een grotere pot en geef hem voldoende daglicht!

Krachtpatser in spé

Kortom, zoekt u een stabiele plant die langzaam groeit, niet uitvalt en perfect is voor als u geen groene vingers heeft… dan is de Zamioculcas dé (vet)plant voor u!

© mooiwatplantendoen.nlGerelateerde artikelen