Wonen zonder buren en zonder energierekening? Dat kan!

Lenneke
Lenneke Manschot
maandag 11 juni 2018, Geschatte leestijd 1min

Wonen in een huis waarmee u elk gewenst moment kunt verhuizen, waar u altijd het mooiste uitzicht heeft en waar u zeven dagen lang zonder stroom kan? Het behoort tegenwoordig tot de mogelijkheden!

Het Portugese Friday ontwierp een parel van een woonboot. Wij werden op slag verliefd, want werkelijk alles aan dit drijvende paleis is prachtig. De binnenkant is grotendeels van multiplex en biedt met een oppervlakte van achtentwintig tot tweeënvijftig vierkante meter genoeg ruimte aan een groot gezin. Aangezien het drijvende huis verkrijgbaar is met maximaal drie tweepersoonskamers kunt u zich hier met een groot gezin prima settelen. Ook als u van luxe houdt, kunt u prima verblijven op de woonboot. U kunt namelijk kiezen voor een dakterras, airconditioning, een houtkachel en zelfs voor een wijnkelder!

Floating House

Floating House

Niet alleen het uiterlijk van deze woning is een groot voordeel. U heeft op de woonboot namelijk alle vrijheid, want verhuizen was nooit eerder zo makkelijk! U zwengelt de twee kleine motors aan en u bent vrij om te gaan. Zoek een nieuwe plek uit en de wereld ziet er heel anders uit. Houd er wel rekening mee dat u de woonboot elke zeven dagen op moet laden. Door de verantwoorde materiaalkeuze en het lage energieverbruik kunt u tot zeven dagen ronddobberen zonder u ergens zorgen over te maken. Daarna moet u toch echt even een stroompunt zoeken.

Floating House

Floating House

Floating House

Floating House

Het prijskaartje van het Friday Floating House hangt af van wat u precies wilt. Hij is leverbaar in een lengte tussen de 9 en 18 meter, een breedte van 6 meter en een woonoppervlakte van 28 tot 52 vierkante meter.

Mocht u nou door iemand uitgenodigd worden voor een bezoek op dit drijvende huis en u wilt eigenlijk niet, gebruik dan niet als smoes dat u zeeziek bent. Het huis is namelijk net zo stabiel als een woonboot, dus de kans dat u ziek wordt door golvend water is nihil.

Credits © josecamposphotography for Friday,SA