Wonen in een kasteel? Het kan!

Johan
Johan Hazenbroek
donderdag 23 februari 2017, Geschatte leestijd 1min

Kasteel ‘Heydedijck’ in Averbode staat te koop! Het prachtige en gerenoveerde kasteel telt 7 slaapkamers, een totaal vernieuwde badkamer en zelfs een koetshuis! En u heeft geluk: dit sprookjeskasteel kost nog geen 2 miljoen euro!

Wat een parel van een woning! Hoe gaaf is het om in een echt kasteel te wonen met alles daaromheen? Langzaam het landgoed oprijden in uw koets en deze parkeren in het bijbehorende koetshuis... Droomt u mee?

Wonen in kasteel Heydedijck

Uw toekomstige stulpje?

Heydedijck is opgericht in 1903 en staat op een lap grond van 6100 m2. Het terrein is voorzien van een mooie oprijlaan, rustgevende natuur, vijver, terras en koetshuis die voorheen werd gebruikt als conciërgewoning. De bouwstijl van het kasteel is neogotisch, maar recentelijk gerestaureerd met respect voor het verleden. Authentieke elementen zijn bewaard gebleven en zorgen voor een echte kasteelsfeer. Dit magnifieke kasteel geeft de nodige privacy en zorgt voor een bijzondere woonbeleving!

Het interieur: een mix van statig en modern 

Kasteel Heydedijck heeft een woonoppervlak van 500 vierkante meter en telt 3 verdiepingen. U zult gecharmeerd worden door het eiken parket, authentieke marmeren mozaïek vloeren, klassieke lambrisering en sierschouwen.

Binnenkijken bij kasteel Heydedijck


Het kasteelgebouw bestaat uit 6 kamers waarvan 5 ingericht als slaapkamer. Daarnaast heeft u voldoende ruimte om op te frissen, want de woning bestaat uit 4 badkamers en 5 toiletten! Er is een keuken aanwezig in een knusse stijl met bijkeuken en een grote woonkamer. Mocht u uw ontbijt in een andere kamer willen nuttigen dan het avondeten, dan kan dat want er zijn 2 eetkamers. Daarnaast kunt u genieten van stilte in uw eigen bibliotheek met een goed boek of werken aan uw bureau.

Kasteel Heydedijck met koetshuis

Een extra huisje

Naast het kasteelgebouw is er een koetshuis aanwezig die tevens bewoonbaar is. Leuk voor als u familie op bezoek krijgt of als u ideeën heeft om een eigen Bed & Breakfast te beginnen. Het huisje bestaat uit een slaapkamer, badkamer, een leefruimte en een toilet. Daaronder is een dubbele garage aanwezig voor bijvoorbeeld uw gezinsauto én boodschappenauto.

Een droomhuis binnen handbereik 

Met een verkoopprijs van 1.100.000 € is het kasteel niet voor iedereen weggelegd. Gelukkig kunt u ook uw droomhuis realiseren met een kleiner budget. Wilt u de kosten zo laag mogelijk houden? In dit blog vertelt Orin hoe u dat het beste kunt doen. Zo komt zelfs uw droomhuis wel heel dichtbij!

© Fotografie via immoweb