Werk aan de winkel: dakwerkers voor platte daken!

Solvari
Solvari Blog
vrijdag 03 februari 2017, Geschatte leestijd 2min

Het dak is een van de meest essentiële onderdelen van uw woning. Het beschermt uw huis tegen de verschillende weersomstandigheden en zorgt ervoor dat u warm, droog en veilig kunt vertoeven. Daarom is het belangrijk dat uw dak in een goede staat is! In deze blogpost vertel ik u graag wat een dakwerker voor u kan betekenen wanneer u een plat dak heeft.

Plat dak renoveren of vernieuwen

Wanneer u merkt dat uw dak in een slechte conditie is, doordat er bijvoorbeeld geregeld lekkages en vochtplekken ontstaan, is het noodzakelijk om uw dak te vernieuwen. Een dakwerker kan de gehele renovatie van uw dak uitvoeren, maar in veel gevallen volstaat het om alleen (delen) van de dakbedekking te vervangen. Er zijn verschillende dakbedekkingen voor platte daken beschikbaar. Mocht u overwegen nieuwe dakbedekking te nemen dan heeft u keuze uit drie verschillende vormen.

Bitumen dakbedekking voor een plat dak

Op dit moment is bitumen is de meest voorkomende dakbedekking voor platte daken in Vlaanderen. Een dakwerker brengt bitumen aan op uw platte dak door middel van een brander. Door de warmte van de brander wordt het materiaal vloeibaar zodat het op de juiste manier kan hechten. De meest voorkomende kleur is zwart, maar mocht u hier niet van houden dan kunt u ook kiezen uit andere kleuren, zoals bruin, rood of blauw. Een ander bijkomend voordeel van bitumen is dat uw dak goed beschermd wordt tegen alle weersomstandigheden en klimaatinvloeden en gemiddeld 30 jaar meegaat.

EPDM dakbedekking voor een plat dak

Een wat nieuwere vorm van dakbedekking is EPDM. Door de duurzame werking wordt er sinds een aantal jaren steeds meer gebruik van gemaakt van deze dakbedekking in Vlaanderen. Twee grote voordelen van EPDM dakbedekking is dat het een lange levensduur heeft van 50 jaar en gemaakt is van synthetisch rubber. Door dit materiaal kan een dakwerker de dakbedekking makkelijk verlijmen op uw platte dak.

PVC dakbedekking voor een plat dak

Naast bitumen en EPDM-vormen van dakbedekking kunt u ook kiezen voor PVC dakbedekking. PVC dakbedekking heeft een levensduur van 30 jaar, is recyclebaar, heeft weinig onderhoud nodig en kan makkelijk aangebracht worden op uw dak. De dakwerker brengt PVC dakbedekking aan door middel van lijm in combinatie met warme lucht.

Laat uw dak gelijk isoleren

Wanneer u uw dakbedekking laat vervangen, doet u er verstandig aan om uw platte dak direct goed te laten isoleren. Ongemerkt verliest u namelijk 35% van uw warmte via uw dak, waardoor uw energiefactuur hoog op kan lopen. Daarnaast beschermt u ook de dakconstructie tegen temperatuurverschillen waardoor uw dak langer mee gaat! Er zijn verschillende vormen waarop u uw platte dak kan laten isoleren. Een dakwerker adviseert u hier graag in en kan direct de aanleg verzorgen. Vergelijk gratis offertes voor dakisolatie.

Tip: ontvang premie voor dakisolatie van 6€ per m2 in 2017!

Reparaties aan uw platte dak

Door een hevige storm, bij veel regenval of hagel en door bijvoorbeeld slijtage, kan uw platte dak schade oplopen. Veelal begint het met kleine scheurtjes en barstjes in uw dakbedekking die op het eerste gezicht niet zichtbaar zijn, maar wel degelijk schade aan uw dakbedekking aanbrengen. Als er vervolgens weer een grote regen- of hagelbui overheen komt, kan het vocht tussen deze scheurtjes naar binnen komen, waardoor het langzaam in uw houtwerk trekt.

Een dakwerker kan deze scheurtjes en barstjes eenvoudig voor uw repareren, zodat u rottende plekken en vochtproblemen in uw woning kunt voorkomen. Regelmatige controle -en onderhoud aan uw dak is dan ook van groot belang om ervoor te zorgen dat u geen ernstige schade aan uw platte dak oploopt.

Prijzen van dakwerkers voor platte daken

De kosten voor het renoveren, repareren of geheel vernieuwen van uw platte dak kan per dakwerker verschillen. Een dakwerker mag namelijk zelf bepalen wat hij vraagt voor het uitvoeren van een klus. Het soort materiaal, geïnvesteerde arbeidsuren en ervaring van dakwerkers zorgen ervoor dat de kosten nogal uiteenlopen.

Wilt u graag weten wat de mogelijkheden en kosten zijn voor het laten uitvoeren van dakwerken aan uw platte dak? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan van Vlaamse dakwerkers bij u uit de regio en vergelijk!

Vraag gratis offertes aan voor dakwerken »Gerelateerde artikelen