Wereldbespaardag: ontvang deze maand de beste bespaartips!

Dennis
Dennis van Es
woensdag 12 oktober 2016, Geschatte leestijd 2min

De kosten van het leven in Vlaanderen lopen steeds hoger op. Zo betaalt een gemiddeld Vlaams gezin zo’n €286 meer aan elektriciteit dan de afgelopen jaren. Met het oog op de Wereldbespaardag, die op 31 oktober plaatsvindt, geven we u daarom tips om flink te besparen!

In 1924 is de Wereldbespaardag ontstaan om mensen te helpen te (be)sparen. Wij helpen u ook graag om te besparen, dus we hebben de beste bespaartips op een rij gezet voor u. Als u weet hoe, is besparen namelijk makkelijker dan ooit!

Laat uw huis isoleren

Vooral oudere huizen zijn vaak niet goed geïsoleerd. Gebrek aan isolatie kan per maand honderden euro’s schelen op de energiefactuur. Het kost namelijk veel om uw huis warm te stoken. Deze kostbare warmte ontsnapt door een slechte isolatie echter eenvoudig uit uw woning.

Ook de overheid ziet in dat een goede isolatie van belang is. Daarom zijn er strenge regels gesteld omtrent isolatie. Zo moeten alle huizen in 2020 voorzien zijn van dakisolatie. De huidige premie voor dakisolatie wordt echter afgebouwd. Vanaf volgend jaar wordt de premie steeds lager. Als u wilt besparen is het nu dus hét moment om actie te ondernemen, want met de huidige premie voor dakisolatie bespaart u niet alleen op uw energiefactuur, maar ook op de investering zelf. Een rekenvoorbeeld laat u het voordeel zien:

Stel u heeft een plat dak met een dakoppervlakte van 45 m2 en u kiest rotswol als isolatiemiddel. Dit zal gemiddeld zo’n €900 kosten. Afhankelijk van de isolatiewaarde geldt er een premie van €6 tot €8 per vierkante meter. Dit betekent dat u €270 tot €360 terug kunt krijgen. Zo bespaart u tot wel 40% op de investering! De terugverdientijd, die voor dakisolatie op gemiddeld 3 jaar ligt, wordt daardoor nog korter. Alles wat u daarna bespaart is puur winst.

Ontvang gratis offertes voor dakisolatie! »

Bespaar op energie en hou geld over

Een wereld zonder elektriciteit is niet meer voor te stellen. Er wordt tegenwoordig enorm veel stroom verbruikt en besparen op stroom klinkt als veel moeite. Toch kunt u met een aantal kleine veranderingen een hoop besparen. We hebben er een aantal op een rijtje gezet:

 • Stap voortaan 2 minuten eerder uit de douche, zo houdt u elk jaar €60 over
 • Door de gordijnen vroeg dicht te doen, blijft de warmte beter binnen. Zo bespaart u niet alleen op energiekosten, het is ook nog eens veel knusser
 • Eenvoudig €100 per jaar besparen? Zet de verwarming dan een graadje lager. Dit scheelt namelijk al een hele hoop!
 • Draait u ook veel te vaak kleine wasjes? Spaar uw was dan eens op, door minder wasbeurten te doen kunt u flink energie besparen
 • Sluit apparaten aan op een stekkerdoos met schakelaar. Zo schakelt u apparaten die op stand-by staan in één keer uit
 • Kookt u vaak voor meerdere dagen? Laat het eten dan eerst afkoelen voordat u het in de koelkast plaatst. Zo hoeft de koelkast minder hard te werken om de boel koud te houden
 • Vergeet uw interieur niet

  Niet alleen op energie valt er te besparen. Ook op de leuke dingen zoals uw interieur kunt u eenvoudig geld besparen. Het is natuurlijk al erg leuk om uw inrichting te vernieuwen, maar het wordt al helemaal mooi als u hier ook nog op kunt besparen. In deze blogpost vertellen wij u hoe u met een klein budget uw interieur kunt aanpassen. Zo lijkt het net of u in een nieuw huis thuiskomt.

  Hoeveel kunt u besparen op Wereldbespaardag?

  De komende weken staan in het teken van de Wereldbespaardag. Wij geven u wekelijks tips om te besparen. Zorg dat u ze volgt, op 31 oktober zullen we u laten weten hoeveel alle bespaartips bij elkaar opleveren!  Gerelateerde artikelen