Wat zijn nou eigenlijk de voordelen van vloerisolatie? (Infographic)

Dennis
Dennis van Es
vrijdag 29 juli 2016, Geschatte leestijd 2min

U kunt veel voordeel halen uit het goed isoleren van uw woning. 's Zomers blijft uw huis beter gekoeld, omdat de warmte beter buiten wordt gehouden. In de winter blijft uw huis warmer, waardoor u minder energie verbruikt. Zo kunt u flink besparen op uw energiekosten. Daarnaast is het ook nog eens goed voor het milieu!

Via de vloer van een woning kan veel warmte ontsnappen. Vloerisolatie is daarom een goede isolatievorm om het woongenot te verhogen. De belangrijkste informatie over vloerisolatie is hieronder verzameld. Kijkt u mee?

Zo werkt vloerisolatie

Er zijn verschillende manieren mogelijk om uw vloer te isoleren. Hierbij is een verdeling te maken in drie groepen: kruipruimte-isolatie op de bodem, kruipruimte-isolatie tegen de onderkant van de vloer en vloerisolatie

Kruipruimte-isolatie op de bodem

Bij kruipruimtes die minder hoog zijn dan 35 centimeter is het mogelijk om de isolatie aan te brengen op de bodem van de kruipruimte. Dit is echter minder effectief en de besparing is dus ook lager.

Kruipruimte-isolatie tegen de onderkant van de vloer

Wanneer uw kruipruimte minimaal 35 centimeter hoog is, kan er isolatiemateriaal aangebracht worden tegen de onderkant van de vloer. Dit isoleert beter waardoor u meer profijt heeft van de isolatie.

Vloerisolatie

Als het niet mogelijk is om de kruipruimte te isoleren, is vloerisolatie een goed alternatief. De isolatie wordt hierbij op het oppervlak van de vloer aangebracht, waarna de vloer gelegd kan worden.

De voordelen van vloerisolatie

U kunt uw woning op veel manieren isoleren. Elke soort isolatie heeft zijn eigen voordelen, net als vloerisolatie. Wij hebben ze op een rijtje gezet voor u.

Temperatuur

De belangrijkste reden om vloerisolatie te nemen is natuurlijk om de temperatuur. Het hebben van wel of geen vloerisolatie kan een verschil geven van wel 5 graden! Het wooncomfort gaat dus flink vooruit en het scheelt daarnaast ook nog eens flink in uw portemonnee.

Warme voeten

De vloerisolatie zorgt ervoor dat de kou via de grond uw huis minder goed bereikt. Dat betekent ook dat de vloer warmer blijft, oftewel: geen koude voeten meer! De wintermaanden worden zo een stuk comfortabeler.

Minder vocht

Wellicht is dit niet het eerste waar u aan dacht bij vloerisolatie, maar toch zorgt het ervoor dat er een stuk minder vocht in huis komt. De kruipruimte is vaak erg vochtig. Een goede isolatie verlaagd de vochtigheid van uw kruipruimte, waardoor er dus ook minder snel schimmels zullen ontstaan.

Wat kost vloerisolatie?

De prijs van vloerisolatie hangt af van veel verschillende factoren, zoals het oppervlakte en isolatiemateriaal. U kunt er vanuit gaan dat het gemiddeld €30 per vierkante meter kost. Bent u benieuwd wat vloerisolatie in uw situatie zou kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan!

Premie voor vloerisolatie

Door de flinke besparing op energiekosten is vloerisolatie van zichzelf al een goede investering. Het rendement ligt namelijk hoger dan de huidige rente op een spaarrekening. Maar als er een premie geldt wordt het isoleren van de vloer natuurlijk nóg verleidelijker. Als u de vloer laat isoleren kunt u aanspraak maken op een premie van €6 per geïsoleerde vierkante meter vloer. Het isoleren van vloeren is populair in Vlaanderen en uiteraard helpt de isolatiepremie daarbij. Waarschijnlijk worden de premies voor energiebesparende maatregelen in de toekomst afgebouwd, dus wees er op tijd bij! Als u benieuwd bent of er nog meer premies of duurzaamheidsleningen gelden in uw gemeente, kunt u kijken op deze pagina.

Wilt u ook uw wooncomfort verhogen en flink besparen op uw energierekening? Vraag dan gratis offertes voor vloerisolatie aan en kom in contact met specialisten uit uw regio!

Ontvang gratis offertes voor vloerisolatie! »