Wat is een goed dekbed?

Solvari
Solvari Blog
donderdag 14 januari 2021, Geschatte leestijd 2min

Goed slapen is enorm belangrijk. Voor een goede nachtrust is het dan ook belangrijk om je slaapkamer tiptop in orde te maken. Een goed dekbed draagt daar ook aan bij! Waar moet je nu op letten bij het in huis te halen van een kwalitatief dekbed? We leggen je er graag meer over uit: lees gauw verder.

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een dekbed?

Er zijn natuurlijk een heleboel verschillende dekbedden te vinden. Hoe kies je nu het juiste dekbed uit? Het is belangrijk om hierbij rekening te houden met je persoonlijke voorkeuren. Heb je het bijvoorbeeld snel koud ’s nachts? Dan heb je baat bij een dikker dekbed van een materiaalsoort dat jou goed warm houdt. Denk aan een vulling van kameelhaar, yakhaar of kasjmier. Als je juist snel zweet bij het slapen, is een dunner en temperatuurregulerend donzen dekbed beter passend.

Let er daarnaast ook op dat je een hoogwaardig dekbed in huis haalt. Dekbedden zijn écht de investering waard: je ligt er immers iedere nacht weer onder! Kwalitatief goede dekbedden maken dat je beter slaapt, omdat deze dekbedden beter aansluiten op de wensen van jouw lichaam. De verschillende dekbedden van allnatura zijn er te vinden voor iedere slaapbehoefte en elk seizoen. Van natuurlijk katoen tot klassiek dons, of juist luxe kasjmier: er zijn veel vullingen om uit te kiezen om tot jouw ideale dekbed in de slaapkamer te komen. De hoogwaardige dekbedden van allnatura zijn in verschillende maten verkrijgbaar, van maten voor het babybedje tot een ruim bed voor twee personen.

Hoe lang gaat een dekbed mee?

Bij kwalitatieve dekbedden is natuurlijk de vraag: hoe lang gaat zo’n dekbed eigenlijk mee? Het liefst wil je er zo lang mogelijk gebruik van maken. Het goede nieuws is dat dit heel goed mogelijk is – juist als je voor kwaliteit kiest, heb je lang plezier van jouw dekbed. Hoewel je natuurlijk zo lang met je dekbed kunt doen als je zelf wilt, is het slim om iedere acht jaar je dekbed te vervangen. Er komt door de jaren heen namelijk toch behoorlijk wat vuil en vocht in je dekbed terecht. Het is wel zo fris om op een gegeven moment aan vervanging te denken. Gelukkig blijft het vuil bij een goed dekbed zo lang mogelijk op afstand én eerlijk is eerlijk: acht jaar is een behoorlijk lange tijd!

Om je dekbed zo lang mogelijk mooi te houden, is het slim om ‘m regelmatig te luchten en om van tijd tot tijd je dekbed te wassen. Controleer vooraf het waslabel om te zien hoe je jouw dekbed het beste kunt reinigen.

Wat heb ik nog meer nodig om goed te slapen?

Het dekbed vormt dus een belangrijk onderdeel voor beter slapen. Wat heb je nog meer nodig om tot een goede nachtrust te komen? Haal ook het juiste matras in huis. Dit is tevens afhankelijk van je slaapwensen: het is bijvoorbeeld maar net of je op je rug, buik of zij slaapt. Vergeet ook dekbed overtrekken niet voor om je dekbed heen. Verder is goede zonwering belangrijk om goed door te kunnen slapen, voor als het buiten al vroeg licht wordt.Gerelateerde artikelen

Winters wonen
donderdag 07 januari 2016

Winters wonen