Waarom alles om vergelijken draait bij een droomhuis

Lenneke
Lenneke Manschot
woensdag 03 februari 2016, Geschatte leestijd 1min

Inmiddels woon ik al een paar maanden in mijn nieuwe huis. Ik kwam met lege handen, een vrijwel lege bankrekening en een nog leger beeld van hoe mijn huis eruit moest komen te zien.

Het lot wil ook nog eens dat ik Weegschaal ben en dat ik daardoor absoluut geen keuzes kan maken. Kortom: paniek in de tent. Gelukkig is Solvari er niet alleen om u te inspireren, maar ook om u te laten lachen en om te laten weten dat u zeer zeker niet de enige bent die moeite heeft met het realiseren van uw droomhuis.

Natuurlijk heeft iedereen wel een bepaald beeld van een droomhuis in het hoofd. Mijn huis is prachtig en heeft een magnifieke ligging aan een sluis, dus de inrichting moet minstens zo perfect zijn. Dus ja, ik heb me suf gezocht op internet naar inspirerende foto’s, ben minimaal 100 keer dezelfde winkel ingegaan (om vervolgens alsnog terug te gaan en de eerste bank te kopen die ik tegenkwam) en heb pas sinds twee weken salontafels in mijn huis staan. Heeft u zich trouwens wel eens afgevraagd hoeveel verschillende lampen er van ‘hetzelfde model’ zijn? Ik kan het u vertellen: veel.

Als ik iets heb geleerd tijdens het inrichten van mijn huis is dat het prima is om te vergelijken en te zoeken, maar dat er op een gegeven moment echt een besluit genomen moet worden. Gratis tip voor mensen die geen verhuisbedrijf in willen of kunnen huren: ik huurde een paardentrailer en dat werkte perfect. Nog een gratis tip: houd rekening met lánge levertijden van bijvoorbeeld uw bank. Geloof me als ik zeg dat het na vier weken wel gaat vervelen om op een tuinstoel te zitten.

In ieder geval zit ik voorlopig prima. Op mijn veel te dure banken met een of ander ‘handig schuim dat doorzitten voorkomt’ en impregneermiddel ervoor zorgt dat ik de vlekken (special thanks to mijn hond Vince) er zo weer af kan vegen.Gerelateerde artikelen