Vloertje leggen? Laminaat, visgraat pvc en meer.

Solvari
Solvari Blog
maandag 27 januari 2020, Geschatte leestijd 2min

De bodem van je woning moet zowel visueel aantrekkelijk als praktisch zijn. Wees daarom vooral kieskeurig bij het uitkiezen van het materiaal waar je nieuwe vloer uit gaat bestaan. 

Geloof ons, niet alleen de kleur is belangrijk. Natuurlijk, die bepaalt grotendeels de uitstraling van je interieur, maar ook hebben het hout of de kunststof die je kiest ieder weer andere eigenschappen. Daarom hebben we enkele van de populairste varianten voor je uitgelicht.

Laminaat

Uit sloophout, eikenhout en andere soorten wordt laminaat gemaakt: nu al jaren één van de populairste materialen om vloeren mee te leggen. Dat is dankzij het handige kliksysteem bovendien ook nog eens super gemakkelijk! Ben je huiverig om hout te gebruiken in een vochtige ruimte? Zodra je voor waterbestendig laminaat kiest, is deze angst volledig ongegrond. Dankzij een nauwsluitende voeg en een speciale coating komt je vloer er - mocht er een keer een ongelukje gebeuren - altijd onbeschadigd vanaf. En die zit in een klein hoekje, dat weten we! Een ander groot voordeel aan laminaat is dat het krasvrij is. Bovendien is het neerleggen ervan een stuk gemakkelijker dan wanneer we het over de duurdere pvc vloeren hebben. Maar dat wil niet zeggen dat ook daar geen voordelen aan zitten.

Visgraat pvc vloeren

Zolang de look van hout voor jou voldoende is, kunnen we je een visgraat pvc vloer van harte aanbevelen. De naam komt van het patroon, waarin planken telkens op elkaar inhaken in een hoek van 90 graden. Deze vloeren hebben een voelbare eiken structuur en zijn heel eenvoudig schoon te maken en te houden. Bovendien voelt het materiaal comfortabel aan je voeten. Daarnaast zijn Visgraat pvc vloeren kindvriendelijk, geluiddempend én duurzaam. Dat betekent dat je je bodem pas hoeft te vervangen zodra je weer eens toe bent aan wat anders; dankzij de lange levensduur heb je er immers jarenlang plezier van!

Wat nog meer?

Je beschermt zowel je wanden als vloeren door er nog een plint op aan te brengen. Zo kun je lelijke krassen en deuken in je muur maken zodra je aan het dweilen of stofzuigen bent. Sowieso is het bij het aanleggen nagenoeg niet mogelijk om geen ruimte tussen vloer en muur over te houden. Dat is in veel gevallen ook onwenselijk: hout moet kunnen uitzetten en krimpen, zodat die kleine uitsparing wel nodig is. Maar die hoef je natuurlijk niet te zien; ook daarom is een plint erg handig. Je hebt deze nodig voor zowel het behoud van je wanden en je vloer als de esthetische waarde van je interieur.Gerelateerde artikelen

Wonen in een kasteel? Het kan!
donderdag 23 februari 2017

Wonen in een kasteel? Het kan!

6 tips om uw badkamer optisch te vergroten
donderdag 07 januari 2016

6 tips om uw badkamer optisch te vergroten