Uw badkamer verbouwen, waar moet u allemaal aan denken?

Shanice
Shanice Lamoré
maandag 29 augustus 2016, Geschatte leestijd 2min

U wilt een nieuwe badkamer of u wilt de bestaande opknappen. Maar waar begint u? Bij zo’n verbouwing komt flink wat kijken en er zijn een aantal dingen waar u goed over na moet denken. Wij helpen u op weg met deze 4 tips!

1. Bedenk als eerste wat uw wensen zijn

Gaat u voor een geheel nieuwe badkamer of gaat u de oude opknappen? Het is handig om van tevoren te bedenken waarvoor en op welke manier u de ruimte wilt gaan gebruiken. Wellicht kan er nu eindelijk het vrijstaande bas er komen of kunt u meer ruimte gaan creeren dan voorheen. Kijk eens naar het sanitair, vindt u het huidige sanitair nog wel mooi? In tijdschriften, op Pinterest en in showrooms kunt u kijken voor inspiratie. Kies uw stijl en baseer daar uw verdere plannen op.

Tip: U kunt een moodboard maken waarop u alle foto's die u mooi vindt kunt verzamelen. Zo ziet u snel waar uw voorkeur naar uit gaat.

2. Het budget kunt u voor de verbouwing bepalen

Bedenk van tevoren hoeveel u maximaal wilt uitgeven aan uw nieuwe badkamer, dit maakt keuzes eenvoudiger en zo komt u niet voor verrassingen te staan. Een compleet nieuwe badkamer kost al gauw tussen de €2.000 en €5.000 euro. Denk hierbij aan de kosten voor het nieuwe sanitair, maar ook aan de installatiekosten.

3. Het ontwerp en de indeling van de badkamer

Zou u graag een nieuwe indeling willen? Die is natuurlijk helemaal afhankelijk van de grootte van uw badkamer en de nieuwe wensen. Het kopen van nieuw sanitair is een grote kostenpost, de indeling hetzelfde houden is dan voordeliger. Zo hoeft u niet al het leidingwerk te verleggen en dat scheelt aanzienlijk in de totale kosten. Overleg met u installateur als u echt een heel andere indeling wilt. Door slim gebruik te maken van opbergplekken zoals onder de wastafel en te kiezen voor kasten tot aan het plafond, maakt u optimaal gebruik van alle ruimte die er in uw badkamer is. Kijk ook eens naar de blog van Johan, waarin hij 6 tips geeft om uw badkamer optisch te vergoten. 

4. Een goede voorbereiding is het halve werk

Heeft u al uw wensen op een rijtje en besloten of u blijft bij de huidige indeling of niet? Dan is het tijd voor de voorbereiding, want wanneer komt de verbouwing het beste uit? Heeft u een plek om in de tussen tijd te kunnen douchen? Belangrijke puntjes om van tevoren goed te plannen, dan hoeft u er tijdens de verbouwing niet meer over na te denken. Door goede afspraken te maken gaat er geen geen tijd verloren en hoeft men ook niet op elkaar te wachten.

Voordat de verbouwing begint kunt u al een paar dingen vast zelf doen, zorg bijvoorbeeld dat de badkamer helemaal leeg is. Krijgt u nieuwe tegels? Dan kunt u de oude tegels alvast van de muur en/of vloer halen, dan hoeft de installateur dit niet meer te doen. Met deze kleine voorbereidingen bespaart u toch weer op de totale rekening en dat is mooi meegenomen.

Niet alleen een lust voor het oog, uw woning stijgt ook in waarde bij een goede doordachte renovatie. Gaat u voor een nieuwe badkamer? Kom dan in contact met onze badkamerspecialisten. Zij denken graag mee over uw verbouwing. En door offertes te vergelijken, bespaart u nogmaals op de kosten!

Vraag gratis badkamer offertes aan »Gerelateerde artikelen