Uitgekeken op uw tv? Zo werkt u hem weg!

Johan
Johan Hazenbroek
dinsdag 20 oktober 2015, Geschatte leestijd 1min

Het aantal inches van tv’s neemt behoorlijk toe; sommige halen bijna het bioscoopformaat. We snappen de drang om urenlang op groot beeld te genieten van uw favoriete serie, maar als de tv uit staat is zo’n groot, zwart vlak natuurlijk zonde van uw interieur.

Maar ondanks de drang naar groot beeld om urenlang te genieten van uw favoriete serie(s), is het zo’n groot zwart vlak midden in uw (misschien wel Scandinavische) lichte woonkamer als ‘ie niet gebruikt wordt.

Gelukkig denken meer mensen daar zo over en een aantal van die creatievelingen deelde hun ideeën. Wij hebben een selectie gemaakt van deze stijlvolle tv-oplossingen en delen die weer met u!

Serie gezien, kastje dicht!

Er zijn een tal van voorbeelden waarbij de televisie in een wandmodule hangt en het mogelijk is om er panelen voor te schuiven. Dat is vrij eenvoudig te doen omdat u slechts een schuifmechanisme nodig heeft en uiteraard iemand die technisch genoeg is om dit te realiseren. Op het internet staan hier veel voorbeelden van. Wij maakten een Pinterestbord met stijlvolle tv-oplossingen en delen deze onderaan de blogpost.

Collage van beeld aan de muur

Of maak uw televisie onderdeel van een collage aan foto’s, zodat het lijkt op woondecoratie. Wel heel zwart, dat dan weer wel, maar ook daar zijn oplossingen voor. De smart televisies van nu hebben de mogelijkheid om met uw computer te verbinden en kunnen bijvoorbeeld screensavers instellen. Google Chromecast toont bij geen actief gebruik ook diverse foto’s van over het internet. Hierdoor blijft de muur dynamisch en inspirerend!

En als u het dan echt niet meer weet, neem dan eens een kijkje bij woonwinkels, waar sommige meubelen specifiek gemaakt zijn om de televisie op een bijzondere manier te verbergen! Heel James Bond...

Rock en roll!

Misschien is dit wel de meest eenvoudige (en budgetvriendelijke) oplossing als u de tv wil verstoppen. Ga naar de bouwmarkt of een woonwinkel voor een rolgordijn en bevestig deze een klein stukje van de muur. Zo kunt u na het uitzetten van de televisie, eenvoudig het gordijn uitrollen voor het scherm. Denk bijvoorbeeld aan een rolgordijn met een spannende print of misschien een eigen foto; de mogelijkheden zijn eindeloos!

Wat is uw favoriet? Of heeft u zelf nog een geniale toevoeging voor deze selectie? Deel het met ons op Facebook.Gerelateerde artikelen