Tuin ideeën voor de zomer

Dennis
Dennis van Es
zondag 28 mei 2017, Geschatte leestijd 2min

Het is inmiddels zomer en dus trekken we weer volop de tuin in. Avondeten in de tuin, ‘s avonds gezellig met vrienden of familie buiten zitten en overdag lekker zonnen. U wilt natuurlijk optimaal genieten in uw tuin. Daarom hebben wij de tuin trends van dit jaar voor u verzameld en de beste tuin ideeën voor deze zomer opgesteld!

Verbinding tussen tuin en huis

Tussen tuin en woning vervagen de grenzen steeds meer. Vroeger werd de tuin als apart onderdeel van de woning gezien. Tegenwoordig wordt de tuin steeds meer onderdeel van het gehele plaatje. De kleuren, stijl en sfeer die u binnenshuis toepast kunt u buiten in de tuin laten terugkomen. Dit zorgt voor meer eenheid. Hierbij kunt u ook letten op de positionering van uw tuinmeubels. Zorg ervoor dat u een vrije doorkijk naar buiten heeft en dat er bijvoorbeeld geen tafel voor staat. Dit vergroot het ruimtelijke effect.

Wordt één met de natuur

De tuin staat in het teken van ontspanning en rust. Hiervoor wilt u dan ook een natuurlijke uitstraling. Door bestrating te vervangen voor begroeiing of verweerde materialen creëert u een omgeving met een natuurlijke look. Voeg planten toe en tuinier verticaal om de natuurlijke look af te maken. Zo creëert u uw eigen paradijs in uw eigen achtertuin. Tuinmeubels die bij deze look passen zijn bijvoorbeeld rieten stoelen of een hangmat. Deze benadrukken de natuurlijke uitstraling.

Zorg voor een plek waar u zich terug kunt trekken

Soms wilt u gewoon even goed tot rust komen in uw tuin of een avond rustig met visite in de tuin doorbrengen. Het Belgische klimaat is echter onvoorspelbaar. Als er regen uit de lucht valt wilt u natuurlijk niet gelijk naar binnen hoeven gaan als u gezellig in de tuin zit. Met een terrasoverkapping zal de regen de pret niet bederven voor u om gezellig in de tuin te blijven zitten of uit te rusten in uw eigen oase.

Wilt u ook langere avonden in de tuin? Vraag dan gratis offertes aan via Solvari voor een terrasoverkapping. Zo komt u in contact met specialisten uit uw regio!

Ontvang gratis offertes voor terrasoverkappingen! »


Blijf warm met een vuurkorf

Het kan ‘s avonds flink afkoelen. Om de avond in de tuin te verlengen kunt u daarom een vuurkorf nemen. Dit zorgt ten eerste voor warmte, wat het aangenamer maakt om in de tuin te zitten wanneer het afkoelt. Ten tweede creëert u ook enorm veel sfeer met een vuurkorf. Of u nou romantisch met uw geliefde zit of gezellig met vrienden: een vuurkorf maakt de sfeer veel knusser. Om het af te maken kunt u natuurlijk ook altijd kaarsen neerzetten om het nog sfeervoller te maken.

Kweek uw eigen groenten en kruiden

Een trend die de laatste tijd steeds meer te zien is zijn moestuinen. Mensen kweken veel vaker hun eigen groenten en kruiden in hun tuin. Hierdoor kunt u het gehele groeiproces van uw eigen eten volgen. Daarnaast eet u uw eigen groenten en kruiden vers uit eigen tuin. Dan weet u zeker dat uw groenten niet zijn bespoten met nare pesticiden.Gerelateerde artikelen