Trends gespot tijdens Stylistendag

Johan
Johan Hazenbroek
woensdag 17 februari 2016, Geschatte leestijd 1min

Gisteren bezocht ik de Stylistendag in De Woonindustrie te Nieuwegein, Nederland. Een inspirerend dagje met - voor mij - nieuwe merken, nieuwe collecties, een trendworkshop en ik ging het gesprek aan met enkele interieurstylisten.

Het was een dag vol inspiratie die ik jullie zeker niet wil onthouden (ik ben nog bezig met verwerken!). Om het behapbaar te houden, heb ik mijn ontdekkingen verdeeld over meerdere blogposts zodat je niet meteen alles voor je kiezen krijgt. Zo krijg je netjes alle interieurtrends, opgedaan op de internationale beurzen, voor komend jaar (en zelfs volgend jaar) op een presenteerblaadje.

Persoonlijk heb ik ook enkel vanaf de zijlijn meegekeken op Instagram en Pinterest hoe mijn medebloggers de beurzen verkenden en nieuwe trends spotten. Gelukkig zo ook interieurstylist Jelena Wurth die de Stylistendag opent. Jelena, een spontane vrouw bomvol inspiratie en gek op kleur, deelde haar foto’s en inzichten aan de hand van kleur, vorm, materiaal en dessin.

Trend?

Voor ik inga op trends, even een kleine definitie van het woord 'trend'. Jelena verwoordde het mooi:

Een trend is een verandering in de maatschappij. Iets waar we naar uitkijken of iets waar we zo ontzettend blij van worden. Het is dus geen specifiek product, maar het is een sfeer, een gevoel”.

In deze blog ga ik in op 1 van de gespotte kleuren. Hieronder een van de kleurtrends die werden gespot in Parijs, Milaan, Keulen en Londen.

Trend: pastel

We spotten een duidelijke behoefte aan pasteltinten en neutralen in het interieur, maar ook in de mode. Als het om stoffen gaat zien we vaak woonmode trends waar zowel lifestyle als interieur een onderdeel van is.

Poederkleuren, zoals de Rose Quartz en Serenity van kleurenfabrikant Pantone passen hier heel goed tussen. Deze rozenkwarts en lavendelblauw laten zich prima combineren met neutralen zoals zandtinten en de kleur van latte macchiato.

In de volgende blogpost deel ik twee donkere, maar opvallende kleuren met u waar ik zelf enorm van gecharmeerd ben en een bijpassende sfeertrend die ontpopt is uit deze kleurencombinatie!Gerelateerde artikelen

Op date in uw eigen huis
donderdag 11 februari 2016

Op date in uw eigen huis

10 tips voor een warm huis in de winter
donderdag 07 januari 2021

10 tips voor een warm huis in de winter