Tapijt kopen? 5 praktische tips

Danny
Danny Bijl
maandag 13 november 2017, Geschatte leestijd 1min

Hoewel laminaat en houtvloeren op het moment enorm populair zijn worden deze toch altijd bedekt met een tapijt. Waarom? Een fijn stofje voelt gewoon zo lekker aan je voeten! Niets zo fijn als veilig en comfortabel met je blote voeten door huis lopen zonder de kou van de tegels. Geen stinkende sloffen of slippers aan, maar gewoon lekker met je blote voeten door het huis! Wat zijn nu de beste tips om een vast tapijt te kopen dat bij jouw leefwijze en woonomgeving past? We hebben ze hier voor je verzamel!

1. Het juiste tapijt voor de juiste ruimte 

Ga voor de zoektocht eens na waar het tapijt geplaatst gaat worden. Is het een veelgebruikte locatie zoals de hal of de trap, dan heb je een ander soort tapijt nodig dan in bijvoorbeeld de slaapkamer.

2. Het juiste materiaal bepalen 

Gebaseerd op je antwoord op de vorige vraag kun je een materiaal gaan kiezen. Voor de slaapkamer kun je wat gemakkelijker experimenteren met tapijtsoorten dan bijvoorbeeld in de hal of op de trap. Neem in de slaapkamer bijvoorbeeld een luxe, warm en ‘wollig’ tapijt waar je ’s ochtends je voeten lekker in kan laten verdwijnen.

3. Mag het een metertje meer zijn? 

Logisch en natuurlijk ook hartstikke belangrijk is het opmeten van de ruimte. Meet de wijdste en langste punten van de kamer eerst en kijk daarna eens goed naar de vorm van de betreffende ruimte. Koop altijd liever een beetje meer tapijt dan te weinig. Je kan beter tapijt over hebben dan dat je tijdens het leggen tekort blijkt te komen.

4. Kies de juiste kleur 

Ga op zoek naar een tapijt dat binnen de woonruimte past. Heb je een drukke, kleurrijk interieur, ga dan voor een neutraal tapijt zonder patroon of al te veel gekkigheid. Je kan een tapijt ook juist gebruiken om een woonruimte een boost te geven. Een knalrood tapijt in een neutrale ruimte kan bijvoorbeeld een echte eyecatcher zijn. Stem de kleur van je tapijt ook af met de meubels en decoratie in de kamer, of misschien precies andersom!

5. Ben voorbereid 

Als je dan eenmaal een tapijt naar jouw smaak gevonden hebt, vergeet dan de juiste voorbereiding niet. Een tapijt heeft namelijk wel passend onderhoud nodig. Zorg dus wel dat je de juiste schoonmaakattributen in huis hebt om je tapijt goed te onderhouden. Op deze manier blijft het langer mooi!

Tip! Vast tapijt kent veelal dezelfde mogelijkheden als een laminaat of houtvloer. Je kan het gewoon combineren met alle gewenste luxe. Zo heb je met een goede vloerverwarming onder je tapijt bijvoorbeeld altijd lekker warme voeten!

In samenwerking met de Kwantum


Gerelateerde artikelen

4 tips om water te besparen!
vrijdag 09 september 2016

4 tips om water te besparen!

Een mannenkamer inrichten: 8 tips
donderdag 13 december 2018

Een mannenkamer inrichten: 8 tips