Roomdividers in uw slaapkamer en dé top 3 DIY's!

Johan
Johan Hazenbroek
woensdag 31 augustus 2016, Geschatte leestijd 3min

Het is eindelijk zover. Vorige week heb ik uitleg gegeven over de ruimteverdelers in uw living en deze week zijn de roomdividers in de slaapkamer aan de beurt! Als verrassing deel ik ook in deze blog de top 3 DIY-roomdividers zodat u aankomend weekend wellicht al lekker aan de slag kunt met alle ideeën.

Het karakteristieke kamerscherm

Een van de bekendste roomdividers in de slaapkamer is het kamerscherm. Vroeger werd deze vooral gebruikt om u achter te verkleden, maar tegenwoordig dient hij als ruimteverdeler of decoratie. Het kamerscherm is een ideale roomdivider in de slaapkamer om meer privacy te creëren rondom uw slaapplek of om uw bed achter te verstoppen.
Gauw nog even uw e-mail checken voordat u gaat slapen? Dan is het kamerscherm een slimme oplossing en een geschikte roomdivider om een aparte werkplek in uw slaapkamer te creëren.

Het grootste voordeel van het kamerscherm is dat het makkelijk te verplaatsen is. Mocht u de slaapkamer anders willen indelen, verhuist het kamerscherm prima mee!

Roomdivider met dubbele functie

Mijn favoriete oplossing om ruimte in de slaapkamer te verdelen? Die is erg gemakkelijk: u kunt uw kledingkast gebruiken! Op die manier verdeelt u de slaapkamer in een aparte slaap- en kleedruimte (en creëert u het inloopkast-effect!). Tevens heeft uw kast een dubbele functie: het kan dienen als het hoofdbord van uw bed en ook als opbergruimte voor al uw kleren. Straks geef ik u meer tips over hoe u deze roomdivider zelf kunt maken.

Betrek uw badkamer bij de slaapkamer

Mensen kiezen er steeds vaker voor om de badkamer bij de slaapkamer te betrekken. Persoonlijk kan ik mij wel vinden in deze trend. U zult het vast en zeker met me eens zijn dat er niets lekkerder is dan direct vanonder een warme douche uw bed in te rollen. Door een scheidingswand te plaatsen houdt u deze twee ruimtes gedeeltelijk nog gescheiden, maar zorgt u er wel voor dat de ontspannen sfeer vanuit de badkamer tot in de slaapkamer te voelen is.

U kunt uw scheidingswand een dubbele functie geven door er een kledingkast van te maken. Zo kunt u eenvoudig uit de douche uw kledingkast in voor uw outfit of duikt u in uw pyjama waarna u meteen naar bed kan.

DIY-roomdividers

Enthousiast geworden over roomdividers? Dat komt goed uit want ik heb de top 3 DIY-roomdividers voor u geselecteerd zodat u binnenkort zelf aan de slag kunt!

DIY 1: Een roomdivider met stijlvolle takken

Vorige week is hij al even kort naar voren gekomen in het blog: de roomdivider met de gewaagde maar onwijs gave nature look van takken! Ik had beloofd om deze week te laten weten hoe u zo’n prachtexemplaar nou helemaal zelf kan maken.

Allereerst is het belangrijk om te kijken welke takken u het mooist vindt voor uw roomdivider. Er zijn diverse websites beschikbaar waar u deze op kunt bestellen zoals de website van Decoratietakken. Wanneer u de takken gevonden heeft is het belangrijk om te gaan kijken hoe u deze wilt plaatsen. Persoonlijk vind ik het mooi om hoge takken te gebruiken en deze in een bak met bijvoorbeeld kiezelstenen te plaatsen, maar u kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de takken te bevestigen op twee houten planken. Vergeet uw schroeven en boormachine dan alleen niet om de takken mee vast te schroeven!

DIY 2: Veelzijdige kledingkast

Zoals ik u net al vertelde kunt u de kledingkast ook goed als ruimte verdeler gebruiken. Niet alleen als hoofdbord of kledingkast maar bijvoorbeeld ook als bedstee! Wilt u graag weten hoe? Via de site van vtwonen heb ik een duidelijke uitleg gevonden hoe u deze multifunctionele roomdivider zelf in elkaar kunt zetten. Hieronder meer inspiratie van kastenwanden in de slaapkamer als roomdivider. 

DIY 3: Meer groen met een roomdivider!

Een groene roomdivider wie wilt dat nou niet? De verrijdbare plantenbak is een ruimte verdeler waarmee u een knusse zithoek zowel binnen als buiten kunt creëren. U kunt hier simpel pallets voor gebruiken maar ook steigerhout of een ander soort hout wat u mooi vindt. Verder kunt u betongaas gebruiken zodat de planten hier langs omhoog kunnen groeien. Tevens staat het ook erg mooi en strak als u kiest voor lagere planten. Welke planten u het beste kunt kiezen hangt er vanaf of u de roomdivider buiten of binnen wilt gebruiken. U kunt u hier beste advies voor vragen bij een tuincentrum en daar ook gelijk het anti-worteldoek en potgrond meenemen die u ook nog nodig heeft!

Voor de finishing touch kunt u de plantenbak beitsen. Zelf ben ik fan van een wash, zoals bijvoorbeeld grey wash. U behoudt de natuurlijke look van het hout maar geeft er toch een kleurtje aan die past bij uw interieur én het hout gaat ook nog eens langer mee!

Wilt u graag weten hoe u een plantenbak nou in elkaar moet zetten? Lees hier het stappenplan of  bekijk de video.

Er zijn nog duizenden andere geweldige ideeën om een eigen roomdivider te maken. Op ons Pinterestbord deel ik meer mooie roomdividers met u.