Pvc ramen aanschaffen? Met deze 5 tips maakt u de juiste keuze!

Solvari
Solvari Blog
vrijdag 02 december 2016, Geschatte leestijd 2min

Pvc ramen worden steeds populairder door de vele voordelen die ze met zich meebrengen. Ze zijn niet alleen heel stevig, ze gaan ook lang mee en zijn verkrijgbaar in alle denkbare kleuren en prints! Natuurlijk is het wel de bedoeling dat uw pvc ramen lang meegaan, daarom is het belangrijk om een goede beslissing te maken bij het uitkiezen van de nieuwe pvc ramen. Ik geef u graag 5 tips waarmee u de beste pvc ramen kunt uitkiezen voor uw woning!

1. Bekijk verschillende mogelijkheden van pvc ramen

Misschien is het niet iets waar u direct aan denkt bij het zoeken naar nieuwe pvc ramen, maar het is toch belangrijk om er rekening mee te houden. Er bestaan namelijk pvc ramen die enkel naar binnen óf naar buiten open kunnen. Daarnaast is er ook nog de mogelijkheid een draai- kiepraam aan te schaffen. Wat uiteindelijk de beste keuze hierin is hangt af van wat uw wensen zijn en wat uw voorkeur heeft. Wel zo belangrijk om dit dus van tevoren even uit te zoeken!

2. Houd rekening met het aantal kamers

U zult nu wel denken: het aantal kamers? Hiermee bedoelen we ook niet het aantal kamers van uw woning. Pvc ramen hebben namelijk ook kamers. De kamers van de ramen zijn holle gedeelten binnen een raam waar stilstaande lucht in zit. Door deze kamers krijgt het raam een isolerende werking. Hoe hoger het aantal kamers in het raam tussen de binnen- en buitenkant, hoe beter de isolatie is.

3. Kies het juiste glas voor een betere isolatie

Naast het aantal kamers in de pvc ramen is ook het soort glas bepalend voor de isolatiewaarde. De meest gebruikte glassoorten voor goede isolatie zijn HR+ en HR++. HR staat voor hoog rendement, omdat de isolatiewaarde van deze glassoorten erg goed is. HR+ glas bestaat uit 2 platen van glas met stilstaande, droge lucht ertussen. Eén van deze glasplaten heeft een isolerende laag die ervoor zorgt dat het glas in zijn geheel nog beter isoleert. HR++ glas is hetzelfde opgebouwd als HR+ glas, alleen zit er edelgas tussen de glasplaten. Dit zorgt voor een nog hogere isolatiewaarde. Kijk dus goed bij het uitzoeken van de pvc ramen naar wat voor een glassoort u graag wilt.

4. Kijk naar de mogelijkheden voor renovatiepremie

Wanneer u pvc ramen laat plaatsen kunt u wellicht aanspraak maken op de Vlaamse renovatiepremie. Deze premie is beschikbaar gesteld sinds 1 december 2015. De premie die u kunt ontvangen bedraagt 20% of 30% van de facturen mits goedgekeurd, en met een maximum van €10.000. Mooi meegenomen, toch?

5. Vind de beste specialist

Nu u precies weet hoe u de beste pvc ramen kunt aanschaffen rest er nog één ding: de juiste specialist vinden! Aangezien een pvc raam niet de minste investering is, wilt u natuurlijk het liefst in zee gaan met een bedrijf die een goede en betrouwbare indruk achterlaat en u de juiste prijs en kwaliteit kan aanbieden.

Mijn laatste tip is dan ook om meerdere offertes te vergelijken. Zo vindt u altijd de vakman die het beste aansluit op uw wensen en voorkeuren. Solvari helpt u hier graag bij door u in contact te brengen met maximaal 5 specialisten bij u uit de regio. 

Ontvang gratis offertes voor pvc ramen! »

Daarnaast raad ik u aan om altijd beoordelingen over bouwbedrijven van andere consumenten door te nemen. Deze consumenten hebben immers al ervaring opgedaan en de beoordelingen zeggen dus veel over de betrouwbaarheid en kwaliteit van een bedrijf. Op de website van Solvari vindt u ervaringen en reviews terug over de bij ons aangesloten bouwbedrijven.Gerelateerde artikelen

Isoleer uw woning met 250€ korting!
woensdag 04 oktober 2017

Isoleer uw woning met 250€ korting!

Hoe slim woon jij?
donderdag 24 mei 2018

Hoe slim woon jij?