De 5 voordelen van PVC ramen op een rijtje

Shanice
Shanice Lamoré
vrijdag 15 juli 2016, Geschatte leestijd 1min

Wat zijn de voordelen tegenover andere materialen? Pvc wordt steeds populairder en dat is niet zonder reden. 

1. PVC ramen hebben een lange levensduur, zonder onderhoud

In tegenstelling tot hout hoeft Pvc niet geschilderd te worden, niet te worden beschermd en heeft geen kans op houtnerf. Dat scheelt weer tijd! Pvc ramen gaan minimaal 50 jaar mee en hoeven nauwelijks tot niet onderhouden te worden. 

2. Niet de lasten van hout, wel het mooie uiterlijk

Wellicht vindt u hout mooi maar wilt u toch liever Pvc ramen? Dat is gelukkig geen probleem. Er zijn tegenwoordig veel meer kleurmogelijkheden en niet alleen maar wit en crème. De ramen kunnen worden voorzien van een Renolit toplaag, ook wel (hout)nerfstructuur genoemd. Door ook nog een houtlook verbinding toe te passen wordt het karakteristieke van een houten kozijn nagebootst. Zo heeft u wel de looks, maar niet de lasten.

3. Beter voor het milieu 

Naast de lange levensduur, zijn Pvc ramen ook recyclebaar. En het dubbele of drie dubbele (HR ++/HR +++)  glas waarmee wordt gewerkt zorgt er voor dat ze niet alleen milieuvriendelijk zijn, maar ook nog eens isolerend en energiezuinig. Dat betekent minder geluid van buiten én lagere stookkosten, want de warmte blijft lekker binnen.

4. PVC ramen zijn veilig

Bij eventuele inbraakpogingen versplintert PVC niet, waardoor het voor inbrekers een stuk moeilijker wordt om binnen te kunnen komen. Een fijn gevoel die extra veiligheid. Door PVC ramen te combineren met dubbel of driedubbel glas en een verstevigingsprofiel aan de binnenkant wordt het bijna onmogelijk hier door heen te komen.

5. Het beste van alle materialen in één 

De mogelijkheid om te kiezen voor houtlook, het duurzame materiaal en de onderhoudsarme eigenschappen maken PVC ramen tot een goede keuze. De voordelen nog even op een rijtje:

  • Brand- en inbraakveilig
  • Geen tot weinig onderhoud
  • Veel kleuren mogelijk

  • Milieuvriendelijk

  • Duurzaam

Wil jij nieuwe kunststof kozijnen? Vergelijk dan gratis meerdere offertes, zodat je altijd de beste keuze maakt.

Ontvang gratis offertes voor PVC ramen »