Praktisch en stijlvol: uw living verdelen met roomdividers!

Solvari
Solvari Blog
woensdag 24 augustus 2016, Geschatte leestijd 1min

Heeft u een grote kamer maar moeite met de indeling? Bijvoorbeeld het creëren van een werkplek, een rustig leeshoekje of wilt u de keuken loskoppelen van uw woonkamer zonder een verbouwing? Dan heb ik wellicht de oplossing voor u, namelijk: roomdividers!

Roomdivider in uw living

Als u nu denkt; ’klinkt goed maar wat houdt dit precies in?’ Een roomdivider komt in vele vormen en maten voor en is vaak een meubel dat u helpt de ruimte te verdelen. Welke roomdivider het beste in uw woonkamer past hangt af van de grootte van de kamer, uw huidige interieur en natuurlijk aan wat u het mooiste vindt.

Gebruik uw meubels

U kunt de ruimte anders indelen door te spelen met uw meubels. Waar u zeker goed op moet letten is dat u niet te veel meubels bij elkaar in een ruimte plaatst. Zo houdt u de kamer overzichtelijk en rustig. Een eenvoudige manier maar zeer effectief: uw zetel als roomdivider in uw woonkamer gebruiken. Zet hem in het midden van de living, bijvoorbeeld bij de televisie, om zo een afgescheiden zithoek te creëren.

Wist u dat als u een kleine lamp achter de zetel plaatst dit voor een ruimtelijker effect zorgt?

Roomdividers met meerdere functies

Omdat we steeds minder ruimte hebben maar wel graag al onze spullen kwijt willen in de kamer, zijn designers druk bezig met het ontwerpen van design meubels met meerdere functies. Zo zijn er ook diverse roomdividers voor in uw woonkamer met een dubbele functie. U kunt hierbij denken aan een kookeiland, aquarium of een open boekenkast als scheiding van uw ruimtes.

Mijn persoonlijke favoriet is de doorkijkhaard. De haard is niet alleen prachtig om te zien, het zorgt ook voor een warme en gezellige sfeer in beide ruimtes.

Houdt u meer van een unieke, natuurlijke look? Takken kunnen ook goed gebruikt worden als scheiding van de ruimte. Klinkt misschien zot maar het geeft een geweldig effect. En ook niet onbelangrijk, deze roomdivider is ook nog eens gemakkelijk zelf te maken. Hoe u dit kunt doen? Daar kom ik volgende week bij u op terug.

Uiteraard zijn er nog talloze andere manieren om uw ruimte in te delen. Nieuwsgierig naar hoe u dit het beste kunt doen in uw slaapkamer? Dat vertel ik volgende week!
Gerelateerde artikelen

De nieuwste woontrends
donderdag 17 september 2020

De nieuwste woontrends