Ontspannen naar een spanplafond

Martijn
Martijn Scholman
maandag 16 april 2018, Geschatte leestijd 2min

Spanplafonds zijn momenteel booming! Dat is goed te begrijpen, want een spanplafond heeft veel voordelen en mogelijkheden. Wil je weten wat dit zijn? Ik laat dit in deze blogpost zien. Orin gaf je eerder al de benodigde informatie over spanplafonds.

Wat is een spanplafond eigenlijk?

Een spanplafond bestaat uit een kunststof doek. Vakmannen maken dit geheel op maat, waardoor je een superstrak en recht plafond krijgt. Een vakman plaatst het kunststof vlak onder het bestaande plafond. Vakmannen zetten het spanplafond strak met behulp van klemprofielen. Dit lukt vaak binnen een dag!

Soms is er een renovatie nodig. Dit, ondanks dat je een plafond hebt met mooie versieringen. Bij een renovatie lopen de kosten als gauw op tot 10.000 euro. Een spanplafond is hierbij een prima oplossing om geld te besparen. De geldbesparing is veel meer dan de rente over je spaarrekening!

Dit zijn de andere voordelen van een spanplafond

Een spanplafond levert je een hele hoop voordelen op. Daarbij heb ik niet alleen gekeken naar het gemak, maar ook naar de kosten. Ik laat je de belangrijkste zien:

  • heb je al jaren het idee om je verlichting te verplaatsen? Een spanplafond geeft je de kans om het direct aan te passen!

  • een vakman plaatst het spanplafond meestal binnen één dag. Het plaatsen van een spanplafond neemt heel wat minder tijd in beslag dan een ander plafond. Hierdoor hoef je minder werkuren in rekening te brengen, waardoor je veel minder geld kwijt bent.

  • een logisch bijkomend voordeel is dat de muur niet hoeft te worden gebroken. Dit scheelt je een hoop stof en ellende.

  • is je plafond te hoog en verlies je daardoor veel energie? Je bepaalt met een spanplafond zelf de hoogte van de ruimte, waardoor je een stuk minder verwarmingskosten hebt. Nu ik het toch over verwarmingskosten heb: je zet minder vaak de verwarming aan door spouwmuurisolatie!

  • iedereen kan zijn spanplafond naar wens kiezen. Je hebt afhankelijk van het materiaalsoort genoeg mogelijkheden qua kleur en prints. Je kan kiezen uit plafonds uit pvc of polyester en in een matte of een glanzende afwerking. Verder kan je je speciale wensen aangeven. Een foto van het centrum van Antwerpen laten aanbrengen? Sure!

  • ten laatste is het niet onbelangrijk te vermelden dat een spanplafond waterbestendig is en schimmels zich er niet kunnen vormen. Een spanplafond is hierdoor een slimme keuze voor ruimtes met een hoge luchtvochtigheid, zoals een badkamer.


Wat zijn nou eigenlijk de kosten van een spanplafond?

De materiaalkeuze, kleur en type afwerking van de folie bepalen de prijs. Een matte pvc-spanplafond start vanaf 70 tot 75 euro per vierkante meter inclusief levering en plaatsing. Je bent voor de polyestervariant 75 tot 80 euro kwijt. Ook de vorm en het aantal hoeken van de kamer zijn prijsbepalend: hoe meer hoeken, hoe meer arbeidsuren in rekening komen.

Profiteer van een vakman

Je kan de plaatsing van je spanplafond het beste overlaten aan een vakman. De kans op scheuren is anders groot. De folie kan al snel beschadigen wanneer je de folie met een spatel bevestigt. Bovendien kan je profiteren van de garantieregelingen.

Ontspannen profiteren van een spanplafond

Kortom, je zet met een spanplafond een stap richting je ideale droomhuis. Je bespaart er niet alleen geld mee, je profiteert ook van het gemak door het bijvoorbeeld uit te laten besteden aan een vakman. Ontspannen een spanplafond laten plaatsen, is dat niet ideaal?Gerelateerde artikelen