Met deze tips bespaar jij op je nieuwe interieur

Yvonne
Yvonne Bierings
dinsdag 03 juli 2018, Geschatte leestijd 3min

Bah, die versleten gordijnen, ouderwetse kasten en die foto’s die al tien jaar oud zijn…. Daar ben je nu ook wel op uitgekeken! Herkenbaar? Dan is het tijd voor een vernieuwd interieur. Een nieuwe inrichting kan echter een hap uit je portemonnee zijn. Met de tips in dit artikelen geven we je alvast een aantal handvaten om de kosten binnen de perken te houden.

1. Stel een inventarisatielijst en budget op

Hoe begin je nu met het uitzoeken van een nieuw interieur? Juist, door te kijken naar wat er allemaal vervangen moet worden. Begin met de noodzakelijke onderdelen van je interieur. Zit je bank niet meer fijn of wil je een andere kleur op de muren? Laat je voor dat laatste een professional komen of ga je zelf met een kwast aan de slag? Houd altijd rekening met de kosten en stel per onderdeel een budget vast. Hier kun je uiteraard nog altijd van afwijken bij uitzonderingen, maar zo heb je in ieder geval een richtlijn.

2. Voordeel halen uit je oude meubels

Heb je besloten wat je precies wilt vervangen? Kijk dan of het nodig is om werkelijk iets nieuws te kopen. Wie weet is het veel interessanter om je oude spullen in een nieuw jasje te steken, met schuurpapier en een likje verf kom je vaak al een heel eind.

Wat dacht je ervan om die oude tafel te whitewashen? In de plaatselijke doe-het-zelfstore haal je voor een paar tientjes het materiaal. Een middagje creatief bezig zijn is niet alleen leuk, maar levert je ook meubels op die jouw huis de perfecte industriële look geven. Zo ben je voordelig bezig en ziet je inrichting er toch uit als nieuw!

TIP: Wil je je oude meubels toch liever helemaal vervangen? Zorg dan dat je er nog iets aan verdient. Verkoop je meubels tweedehands, bijvoorbeeld door ze op Marktplaats te zetten. Zo maak je er niet alleen een ander mee blij, maar houd je ook direct een fijn zakcentje over voor je nieuwe inrichting.



3. Shoppen met korting, hoe & waar?

Nu je weet wat er allemaal aan vervanging toe is, is het tijd om te shoppen. Stap jij een willekeurige woonwinkel in? Nee, jij zoekt je shopadres slim uit. Voor nieuwe items hoef je echt niet naar de duurste woonwinkels te gaan. Snuffel bijvoorbeeld eens rond bij IKEA en Kwantum, wie weet vind je daar al wat je zoekt. Maar er zijn nog meer tips…

Tweedehands kopen

Zoals hierboven al verteld, kun je zelf je meubels tweedehands verkopen om er een mooi zakcentje aan over te houden. Zoals je weet zit de prijs van tweedehands spullen ver onder de nieuwprijs. Heb je een klein budget? Dan kan zelf tweedehands shoppen zeker een oplossing zijn. Bovendien ontdek je dan vaak unieke items die jouw interieur een retro look geven.

Shoppen bij een outlet

Toch liever nieuw shoppen, maar toch voordelig uit zijn? Bij een outlet vind je vaak de mooiste spullen. Het enige verschil is dat de prijzen een stuk lager liggen dan bij nieuwe collecties. Zo scoor je tot wel 90% korting. Kortom, het kan je heel wat centen besparen.

Bang dat je te weinig keuze hebt en uren aan het zoeken bent? Overweeg dan eens om via online shopping clubs op zoek te gaan naar outletitems. Online woonwinkels als Westwing en Vente-Exclusive hebben een groot en snel wisselend aanbod. Je pakt er tot honderden euro’s korting.

Shoppen met kortingscodes

Tweedehands en in de outlet niets gevonden? Geen nood, er is nog een ideale manier om te besparen. Heb je die perfecte kast of een heerlijke boxspring gevonden, maar is het wat aan de dure kant? Betaal nooit de volle mep! Door online te bestellen en gebruik te maken van kortingscodes kun je heel wat besparen.

Winkels bieden jou coupons aan om je over te halen je aankoop bij hen te doen. Zo gaat er bijvoorbeeld een bepaald percentage van de prijs af. Bij dure aankopen kan dit kortingsbedrag dus flink oplopen. Hoe je aan deze kortingscodes komt? Daarvoor kun je terecht bij een bespaarsite, die zet voor jou alle kortingen van diverse soorten winkels op een rijtje.

Zo, nu weet jij hoe je voordelig je interieur vervangt. Ik wens je veel plezier met de make-over, zorg dat je van je huis een thuis maakt!





Gerelateerde artikelen