Met deze 10 tips is jouw huis altijd opgeruimd!

Lisanne
Lisanne van Schaik
dinsdag 06 februari 2018, Geschatte leestijd 3min

Ben je toe aan een frisse look voor je huis zonder al te veel geld uit te geven? Met deze tien tips van Solvari laat je je goede voornemens voor een opgeruimder huis niet slingeren. Welke ruimtes in jouw huis kunnen dit wel gebruiken? 

1. Begin de dag met het opmaken van je bed

Begin de dag met het opmaken van je bed. Het is een kleine moeite om de lakens en kussens op te schudden en je slaapkamer ziet er meteen een stuk netter uit.

2. Ruim gelijk op

Stel jij ook altijd alles tot het laatste moment uit? Herkenbaar, maar eigenlijk is het veel slimmer om gelijk op te ruimen. Liggen er drie outfits - die het allemaal toch net niet waren - op de stoel? Hang ze op een hanger zodat ze niet kreuken. Heb je net ei gebakken? Was die pan dan meteen af. Op deze manier heb je de rest van de dag ook een leeg hoofd.

3. Verdeel je was

Zit jouw wasmand ook regelmatig zo vol dat er niets meer bij kan? En zie je op tegen het scheiden van alle was? Zet dan twee wasmanden neer: eentje voor de gekleurde was en één voor zwarte was. Als je het regelmatig bijhoudt, kan een kind de was doen.

4. Richt je kast opnieuw in

Je mooie open kast opruimen, betekent niet dat je gelijk nieuwe accessoires hoeft te kopen. Je kunt je planken bijvoorbeeld decoreren met mooi servies dat anders verscholen staat in je keukenkastjes. Of print een foto of quote uit en lijst deze in. Wees creatief! En dus opgeruimd.

5. Een vaste plek voor belangrijke papieren

Post, facturen, brieven en bonnetjes. Papieren kunnen al snel overal door het huis slingeren. Kies daarom voor een vaste plek waar je alles neerlegt. Dat is ook nog eens veel makkelijker voor je administratie.

6. Bloemen en planten

Een verse bos bloemen op tafel of een aantal kamerplanten op je vensterbank fleuren je woonkamer op. Wist je dat bloemen twee belangrijkste zintuigen aanspreken? Namelijk het reukvermogen en zicht. Deze combinatie zorgt voor vrolijkheid en een goed humeur.

 Van bloemen worden we dus vrolijk. Als je ook nog eens voor genoeg groen in huis zorgt, dan breng je jezelf tot rust. In de blogpost 'De beste luchtzuiverende planten voor thuis' vind je ook nog eens 10 tips voor de beste luchtzuiverende kamerplanten!

7. Check regelmatig je koelkast

Niet alleen houd je je koelkast schoner als je elke week al het onnodige eruit haalt (wat weer een hoop schoonmaken scheelt), ook is het voor jezelf zo duidelijker wat je nou écht in huis hebt. En is het makkelijker te beslissen wat je nu vanavond meer moet eten, voordat je een maaltijd bestelt. Over koken gesproken: weet jij hoe je in 15 minuten een gasontploffing voorkomt? Ik schreef er een blog over. 

8. Pak de stofzuiger er regelmatig bij

Het geheim van iemand die het huishouden onder controle heeft? Stel het schoonmaken niet te lang uit. Je kunt beter wekelijks even kort je kastjes afvegen dan maandelijks uren bezig te zijn met alles spic en span te krijgen. Zo geef je stof en troep ook geen kans zich op te stapelen – en het scheelt veel tijd. En onthoud dat hoe mooi al die accessoires ook ogen; meer spullen betekent meer poetsen. Probeer daarom de dingen die je niet gebruikt weg te doen of te verkopen.

9. Kussens of een plaid

Je bank is vaak de eyecatcher van de woonkamer. Deze kun je heel gemakkelijk opleuken met andere kussens of een zacht plaid. Het afwisselen van de kussens op je bank is een goedkoop trucje om je huis aan te passen aan de seizoenen. Af en toe een ander kussen en je hele woonkamer lijkt als nieuw. Mocht je trouwens op zoek zijn naar nieuwe woonaccessoires, dit zijn de leukste woonitems om cadeau te doen (of krijgen).

Sierkussen opruimblog Solvari

10. Dé gouden interieurregel

De gouden regel voor meer rust in huis, is het verven van 60% van je muren in een basiskleur: zoals bijvoorbeeld een wit of lichtgrijs. Ben je opzoek naar meer tips voor een minimalistisch interieur? Johan schreef hier een blog over, inclusief tips van een interieurstylist.
Gerelateerde artikelen