Maak uw huis zomerklaar!

Johan
Johan Hazenbroek
woensdag 11 mei 2016, Geschatte leestijd 2min

Met de zomerse temperaturen van afgelopen dagen krijg ik ontzettend zin om mijn huis aan te pakken! En met mij vele anderen, want een nieuw seizoen vraagt gewoon om een nieuwe inrichting! De zomer staat nog niet concreet voor de deur, maar een goed begin is het halve werk! Voor u het weet is het 21 juni en dan is uw huis wél klaar voor de zomer!

Een nieuw likje verf op de muur

Misschien is dit wel de meest voor de hand liggende klus als u mij vraagt hoe ik mijn huis zomerklaar maak. Ik ben een fervent schilder en gaf de laatste neutrale muur in mijn huis onlangs een lichtblauwe kleur. Nu heb ik letterlijk een blauw huis en dat komt helemaal ten goede met zomerse temperaturen. 

Uit ervaring kan ik vertellen dat de lichte kleur blauw een verkoelende werking heeft, maar niet kil is. Ook heel trendy: okergeel! Deze positieve kleur zorgt voor zomerse sferen. Let op: kies altijd zorgvuldig een kleur uit. Ga eens naar een kleuradviesdag in de bouwmarkt of vraag advies aan een interieurstylist!

Een fris windje

Haal de frisse lucht in huis en houd warme lucht buiten. Heeft u ook het geluk met een tuin of balkon op het zuiden? Dan weet u ook dat het soms wat lastig is om die warme lucht niet mee in huis te nemen. De meest eenvoudige manier is toch wel airconditioning, maar denk bijvoorbeeld ook aan PVC ramen. PVC ramen zijn tevens een goede inbraakpreventie, mooi meegenomen als u een paar dagen naar dat tropisch eilandje vertrekt!

Mocht u op vakantie gaan, dan is het wel zo fijn om terug te komen in uw volledig ingerichte, zomerklare huis. Denk dan bijvoorbeeld aan een alarmsysteem. Niet heel sexy en sfeervol, maar prettig en veilig en dat geeft eigenlijk ook wel een fijn gevoel!

Sfeervolle raamdecoratie en privacy

Om een aangename temperatuur in huis te behouden kan u ook uw huidige raamdecoratie onder de loep nemen. Zo zijn er specifieke binnenzonwering producten met een extra laagje om de warmte buiten te houden. Tevens zorgt nieuwe zonwering meteen voor een heel nieuw zicht en dat is extra mooi meegenomen als u uit het raam kijkt en de eerste zonnestralen meepikt.

Haal de zon naar binnen!

Als al de grote klussen zijn geklaard dan is het natuurlijk tijd voor zomerse woondecoratie. Niks leuker dan stylen al zeg ik het zelf! Start met nieuwe kussenhoezen. Deze zomer ziet u vooral kleurrijke tropische prints. Een terugkerend thema is “picknicken” met als hoofdkleuren rood, geel en groen. 

En als u dan toch aan het decoreren ben, vergeet niet om (tropische) planten in huis te halen! Planten zorgen niet alleen voor een gezellige groene touch, maar geven huis ook meer zuurstof en dat is met deze temperaturen erg prettig! Vorige week deelde ik de woonplanten van de maand mei die de kers op de taart zijn bij een zomers interieur!

Geniet van deze zomerse inspiratie en maak uw huis ook zomerklaar! Heb je zelf nog leuke tips, deel ze gerust met ons op Facebook - worden we warm van!Gerelateerde artikelen

Online trends 2020
woensdag 19 februari 2020

Online trends 2020