Last van een muffe geur in huis?

Kehly
Kehly Spek
vrijdag 26 oktober 2018, Geschatte leestijd 1min

Komt er een nare, muffe geur je tegemoet als je de voordeur opendoet? Misschien heb je last van een vochtprobleem. Vocht zorgt voor een nare muffe lucht. Vocht dringt zich binnen in de woning en blijft hangen, hierdoor gaat het stinken.

Er zijn verschillende soorten vochtproblemen die een muffe geur veroorzaken. Zo heb je bijvoorbeeld opstijgend vocht, doorslaand vocht of vocht in de kelder. Er zitten wel wat verschillen in deze vochtproblemen. In deze blogpost vertel ik je wat meer over de verschillende soorten vocht.

Doorslaand vocht herkennen

Doorslaand vocht is te herkennen aan vochtige plekken op de muren. Woon je in een ouder huis, dan bestaat de mogelijkheid dat de muren vol zitten met gaatjes. Dit betekent dat jouw muur waarschijnlijk niet bestand is tegen neerslag die tegen je buitenmuren aan komt. Vocht dringt je woning in hierdoor brengt het flinke schade aan het voegwerk, je stenen barsten en scheuren. Om dit te voorkomen kun je je muren laten impregneren met een waterafstotend materiaal. Het vocht krijgt zo geen kans om in je muren te trekken.


Opstijgend vocht veroorzaakt vaak een muffe lucht in je woning

Opstijgend vocht is een probleem waar veel oudere woningen last van hebben. Het probleem is vaak het grondwater dat in de muren van de woning trekt. Opstijgend vocht vind je alleen in de kelder of begane grond en niet op een bovenverdieping. Bij opstijgend vocht zie je condens op je ramen dit komt door een hoge luchtvochtigheid in je woning. Opstijgend vocht is ook te merken aan de natte plekken op je muur en loslatend behang of pleisterwerk. Een specialist verhelpt dit probleem door de muren te injecteren met een gel. Deze gel zorgt ervoor dat het vocht niet meer in je muren trekt.

Vochtige kelder? Kelderdichting biedt de oplossing

Veel vochtproblemen beginnen in de kelder. Dit komt omdat het regenwater in de muren en vloer trekt. Heb jij je kelder goed afgedicht? Water in de kelder kun je voorkomen door de muren bijvoorbeeld te injecteren. Met de methode maken ze kleine gaatjes in je muur die ze vervolgens vullen met vloeistof. De vloeistof zet zich om in een soort gel als dit in aanraking komt met vocht. Voortaan geniet je dus van een vochtvrije kelder!

Twijfel je toch nog of je een vochtprobleem in je woning hebt. De specialisten helpen jou graag met het opsporen van een vochtprobleem! Via Solvari vraag je vrijblijvend en snel offertes aan voor vochtbestrijdingspecialisten in jouw regio.