Laat je woning isoleren nu de zomer voorbij is

Solvari
Solvari Blog
donderdag 24 september 2020, Geschatte leestijd 1min

De zomer is weer voorbij en het gaat langzaam aan weer kouder worden. Door deze kou moet de verwarming vaak een aantal graden hoger en dit ga je terugzien op je energiefactuur. Gelukkig kun je dit voorkomen door je woning te laten isoleren. Hoe isolatie werkt en welke voordelen het met zich meebrengt lees je hieronder. Ook lees je waarom dit het ideale moment is om je woning te laten isoleren.

Wat doet isolatie

Bij isolatie wordt er een isolerend materiaal geplaatst in of tegen je muur, onder je vloer of tegen je dak. Dit materiaal zorgt ervoor dat de warmte in je woning niet naar buiten kan. Aangezien deze warmte niet naar buiten kan zal de temperatuur in je woning aangenaam blijven en hoeft de verwarming dus minder hoog. Dit zorgt ervoor dat je flink kan besparen op je energiefactuur.

Hoeveel kan ik besparen met isolatie?

Met isolatie kan je honderden euro’s besparen op je energiefactuur. Hoeveel je kunt besparen hangt af van de isolatievorm waarvoor je kiest. Zo bespaar je met spouwmuurisolatie al snel 200€ tot 600€ per jaar. Met dakisolatie zal dit tussen de 250€ en de 800€ liggen, en met vloerisolatie is dit 200€ en 400€.

Welke andere voordelen heeft isolatie?

De besparing op je energiefactuur is niet het enige voordeel waar je van geniet als je je woning laat isoleren. Je geniet namelijk ook van meer wooncomfort. Isolatie zorgt er namelijk voor dat je minder last hebt van temperatuurverschillen in je woning. Ook zal de vloer warmer aanvoelen door vloerisolatie.

Naast wooncomfort ben je met isolatie ook erg duurzaam bezig. Doordat je verwarming een aantal graden lager kan, stoot je ook minder CO2 uit. Zo draag je bij aan een beter milieu.

Waarom nu isoleren?

Het is nu het beste moment om je woning te laten isoleren. Als je je woning nu laat isoleren ben je de kou namelijk nog voor. Zo hoeft je woning niet verbouwd te worden als het buiten koud is, en geniet je de hele winter van een flinke besparing op je energiefactuur. Als je nu laat isoleert ben je ook nog de wachtrijen voor die later in het jaar vaak ontstaan door de vele vraag.

Wil je ook genieten van de voordelen van isolatie? Hier vind je informatie over alle isolatievormen. Ook kun je offertes vergelijken. Als je offertes vergelijkt via Solvari brengen wij je in contact met meerdere specialist. Zo vind je de specialist die het beste bij je past.

Meer informatie over isolatie