Je interieur chique inrichten: 6 tips

Solvari
Solvari Blog
donderdag 14 februari 2019, Geschatte leestijd 2min

Hou je van luxe en droom je van een chique interieur? Dat komt goed uit, ook als je weinig budget te besteden hebt. Luxe in huis hoeft niet noodzakelijk veel geld te kosten. Wanneer je je interieur graag chique wil inrichten, maar niet precies weet waar te beginnen, dan hebben we 6 tips om jouw droominrichting waar te maken!

1. Plaats een statement lamp

Als er wel iets is dat meteen verandering kan brengen in je woning, dan is het wel de verlichting. Lampen hebben een grote invloed op de totale esthetiek en uitstraling van een ruimte. Ga op zoek naar een opvallende, statement hanglamp en kies voor iets groots en luxueus om je stijlvolle inrichting meer te benadrukken. Chique kroonluchters zijn hiervoor ideaal, zeker als je voor eentje gaat in wit kristal. Een grote hanglamp in metaal ziet er overigens ook chique uit.

Mocht je nog op zoek zijn naar een mooie lamp, neem dan zeker een kijkje bij Lampen24.be. Ken je deze webshop nog niet? Dit is Europa’s grootste online shop voor lampen en verlichting met een zeer groot assortiment producten. Je hebt keuze uit maar liefst 30.000 lampen! Fijn aan deze webshop is dat de verzending binnen België vanaf  50€ gratis is, en ook de snelle levertijd van 2 à 3 dagen is handig. Ben je niet tevreden over een artikel? Dan kan je binnen de 30 dagen gratis retourneren.

2. Hang je gordijnen hoog op

Luxe woningen hebben vaak ook hoge plafonds. Je kan dit effect eenvoudig nabootsen door je gordijnen zo hoog mogelijk op te hangen. Zo lijkt het alsof je een hoog plafond hebt  én het ziet er ook chique en luxueus uit.

3. Haal vintage in huis

Klasse, dat is iets van vroeger. Als je jouw woning chique wil inrichten, dan is het dus een goed idee om op zoek te gaan naar oude decoratie. Dat hoeft niet per se antiek te zijn, als het er maar authentiek uitziet. Bezoek rommelmarkten en ga op zoek naar leuke vintage meubelen. Onthoud wel: één oud stuk in je modern interieur is een prachtige eyecather, met tien antieke elementen oogt je inrichting al snel rommelig.

4. Gebruik nepbont

Mooie plaids en tapijten van nepbont zijn nauwelijks te onderscheiden van echte én je hoeft je er niet schuldig over te voelen. Investeer bijvoorbeeld in een groot, gezellig tapijt op de vloer of hang een cosy kleedje op je stoel of zetel.

5. Plaats verse bloemen

Het is misschien een klassieker, maar verse bloemen maken je saaie en sombere interieur meteen kleurrijk en luxueus. Vind je het te duur om iedere week een verse bos bloemen in huis te halen? Een enkele bloem in een chique vaas ziet er ook al heel mooi uit.

6. Ruim regelmatig op

Een laatste maar niet onbelangrijke tip is om regelmatig op te ruimen. Er is niks minder elegant of luxueus dan rommel. Wanneer je teveel spullen en accessoires in huis hebt, kan dit er goedkoop uitzien en dat wil je natuurlijk liever niet. Doe daarom eens een grote kuis en selecteer een aantal items die je graag in je huis wil plaatsen.

Heb jij nog tips om je interieur chique in te richten? We zijn benieuwd naar je reactie!