Voorkom inbraak tijdens uw vakantie

Jorrin
Jorrin Bruil
donderdag 21 juli 2016, Geschatte leestijd 1min

Gaat u binnenkort met vakantie? Helaas is dit niet alleen een feest voor u, maar ook voor inbrekers. Met deze 5 tips houdt u inbrekers buiten de deur terwijl u weg bent!

1. Vraag een buur

U kunt iemand die dichtbij woont vragen om een oogje in het zeil te houden terwijl u met vakantie bent. Het is een erg eenvoudige manier van gratis inbraakbeveiliging. Misschien zijn uw buren zelfs bereid om uw planten water te geven.

2. Vergeet niets op slot te doen

Zorg ervoor dat alle ramen en deuren van uw woning goed afgesloten zijn. Een inbreker heeft maar een klein raampje nodig om langs binnen te geraken, dus vergeet ook zeker het raampje in uw kelder niet. Werken de sloten niet meer naar behoren? Zorg ervoor dat u deze tijdig laat vervangen.

3. Net alsof u thuis bent

Zorg ervoor dat uw woning bewoond lijkt terwijl u met vakantie bent. Laat bijvoorbeeld een tas rondslingeren en zet wat vaat op het aanrecht, alsof het een normale dag is. Vraag daarnaast uw buren om af en toe de gordijnen open of dicht te doen. Om het nog realistischer te maken kunt u er ook voor kiezen om een tv-simulator in het stopcontact  te steken. Deze geeft wisselde lichten af, waardoor het lijkt alsof u televisie aan het kijken bent.

4. Geef inbrekers geen kans

Inbrekers geven meestal na 3 tot 5 minuten op om een woning binnen te dringen, omdat ze anders teveel kans lopen om gepakt te worden. Geef inbrekers dus niet meer tijd dan ze nodig hebben, bijvoorbeeld door handige gereedschappen rond het huis te laten liggen. Als u een ladder of een schroevendraaier in de tuin rond laat zwerven, kan dit voor een inbreker al veel tijd besparen.

5. Het juiste alarmsysteem

Door een degelijk alarmsysteem te laten installeren gaat u inbrekers het beste tegen. Niet alleen schrikt het inbrekers af, maar het zorgt er ook voor dat de pakkans wordt vergroot. Zorg ervoor dat het alarmsysteem goed geïnstalleerd is, zodat deze niet eenvoudig uitgeschakeld kan worden. Kiest u voor een systeem dat in contact staat met een meldkamer? Laat dan altijd weten dat u met vakantie bent, zodat de meldkamer weet dat u op dat moment in ieder geval niet thuis bent.

Benieuwd wat een alarmsysteem voor uw woning gaat kosten?

Vraag gratis alarmsysteem-offertes aan »Gerelateerde artikelen