Uw huis isoleren bij warm weer? Goed idee!

Lenneke
Lenneke Manschot
vrijdag 15 april 2016, Geschatte leestijd 2min

Isoleren bij warm weer klinkt heel onlogisch, dat ben ik met u eens. Toch kleven hier veel voordelen aan! Benieuwd welke?

In de lente en zomer hebben isolatiebedrijven het stukken minder druk dan in de winter. Goed te verklaren natuurlijk, want de meeste mensen hebben het idee dat isolatie bij uitstek iets is voor in de winter. Dit is dan ook de reden waarom de meeste mensen het huis laten isoleren in de winter en de isolatiebedrijven al snel vol zitten. Door uw woning al voor of tijdens de zomer te laten isoleren, profiteert u van meerdere voordelen. Zoals bijvoorbeeld al bij de eerste herfstdag (waar u nu nog niet aan moet denken) te besparen. U kunt dankzij isolatie veel later in het jaar de verwarming aanzetten en dan ook nog eens een paar graden kouder!

Voordelen isolatie bij warm weer

Isolatie zorgt ervoor dat de temperatuur in huis goed beheersbaar is. Dit betekent dat het in de winter warmer is in huis, maar het omgekeerde geldt ook! Dankzij isolatie blijft het langer lekker koel in huis. Als u dus nu uw woning laat isoleren, kunt u nog deze zomer genieten van een koele woning! Bijkomende voordelen zijn dat u in deze periode niet lang hoeft te wachten voordat uw woning geïsoleerd kan worden en dat u vaak kunt profiteren van mooie seizoenskortingen. Een goede voorbereiding is het halve werk en in dit geval dus ook het goedkopere werk!

In de zomer isoleren… wat dan?

Oké, u wilt wel gaan isoleren in de lente of in de zomer. Maar wat dan? Kiest u dan voor uw spouwmuren, uw vloer, het dak of misschien toch de buitengevel? Elke vorm van isolatie heeft eigen voordelen en een eigen prijskaartje. De vorm van isolatie die in verhouding het minst kost en het meest oplevert is spouwmuurisolatie. Op onze isolatiepagina ziet u de isolatiemogelijkheden. U vindt daar meer informatie, mogelijke besparingen en u kunt direct offertes aanvragen.

Premies voor isolatie

De premies voor isolatie worden naar verwachting in de toekomst afgebouwd. Momenteel gelden de onderstaande bedragen als premie voor isolatie.

Premie spouwmuurisolatie: €6 premie per geïsoleerde vierkante meter

Premie dakisolatie: €6 tot €8 premie per geïsoleerde vierkante meter

Premie vloerisolatie: €6 premie per geïsoleerde vierkante meter

Premie buitengevelisolatie: €15 premie per geïsoleerde vierkante meter

Meer weten over isoleren in de lente of zomer?

De zomer is in aantocht en het is dus nu de uitgelezen tijd op zoek te gaan naar een isolatiespecialist. Door gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen, komt u in contact met maximaal vijf van de bij ons aangesloten isolatiespecialisten. Zij helpen u graag met advies en het uitvoeren van uw isolatieklus!Gerelateerde artikelen