Hoeveel kan je besparen met zonnepanelen?

Solvari
Solvari Blog
donderdag 20 augustus 2020, Geschatte leestijd 1min

Het laten plaatsen van zonnepanelen zorgt voor veel voordelen voor huiseigenaren. Zo zorg je voor minder CO2 uitstoot, ben je onafhankelijk van energiemaatschappijen en bespaar je ook nog eens op je energiefactuur. Maar hoeveel kun je daadwerkelijk besparen op je energiefactuur? Hieronder lees je er alles over en vind je een handige rekentool waarmee je er snel achter komt hoeveel je precies kunt besparen.

Hoezo kun je besparen met zonnepanelen?

De meeste Nederlanders hebben een contract bij een energiemaatschappij, waar ze elke maand veel geld voor betalen. Bij zonnepanelen doe je één keer een grote aankoop, waarna je gebruik maakt van een onuitputtelijke energiebron, namelijk de zon. Na de aankoop van deze panelen zul je dus flink besparen op je energiefactuur. Na een aantal jaar zal je zoveel besparen, dat je de aankoop van de panelen hebt terugverdiend. Hoe lang het duurt om de panelen terug te verdienen noemen we de terugverdientijd.

Als je tien zonnepanelen op je dak laat plaatsen zal je ongeveer 600€ per jaar kunnen besparen. Een set van tien panelen kost ongeveer 4.000€ na btw-teruggave. Je zal de panelen dan binnen 7 jaar terugverdienen.

De rekentool

Hierboven las je een voorbeeld van hoeveel je ongeveer kunt besparen met zonnepanelen, maar met onze rekenhulp kun je dit precies uitrekenen. In 6 stappen verzamelen wij alle informatie die we nodig hebben om voor je uit te rekenen wat je kunt besparen met zonnepanelen.

Reken uit hoeveel je kunt besparen met zonnepanelen

Andere voordelen van zonnepanelen

Het besparen op je energiefactuur is niet het enige voordeel dat je hebt als je zonnepanelen laat plaatsen. Je bent namelijk ook erg goed bezig voor het milieu. Voor veruit de meeste energie wordt er in Nederland fossiele brandstof gebruikt. Dit is een energiebron waarbij erg veel CO2 vrijkomt. Dit is bij zonnepanelen niet het geval. Dit maakt zonne-energie de groenste energievorm die er is.

Een ander voordeel is dat je niet afhankelijk bent van een energiemaatschappij. Zo heb je geen last van stijgende energieprijzen. Ook stijgt de waarde van je woning door zonnepanelen flink.

Vergelijk offertes

Wil je genieten van de vele voordelen van zonnepanelen en besparen op je energiefactuur? Vergelijk dan nu offertes via Solvari. Je komt in contact met meerdere specialisten en ontvangt offertes van ze. Zo vind je de specialist die bij je past.

Meer informatie over zonnepanelenGerelateerde artikelen