Hoeveel kan je besparen met isolatie?

Joey Frankhuisen
Thursday 30 July 2020, Geschatte leestijd 1min

Het isoleren van je woning is de belangrijkste stap als je je woning wil verduurzamen en als je wil besparen op je energiefactuur. Met isolatie zorg je er namelijk voor dat de warmte in je woning niet naar buiten kan ontsnappen. Hierdoor hoef je minder te stoken en zal je dus besparen op je energiefactuur. Hieronder lees je informatie over de verschillende isolatievormen en vind je een handige rekenhulp waarmee je precies kunt berekenen hoeveel je kunt besparen met isolatie.

Hoeveel bespaar je door je hele huis te isoleren

Als je je hele huis isoleert zal je uiteraard het meeste besparen op je energiefactuur. We hebben het hier over zowel vloerisolatie, dakisolatie en spouwmuurisolatie of buitengevelisolatie. Als je een woning met extreem slechte isolatie hebt en je deze vervolgens goed laat isoleren kun je wel 1.600€ per jaar besparen. Als je een woning hebt met matige isolatie zal je gemiddeld 600€ per jaar besparen door je woning volledig te isoleren.

Spouwmuurisolatie

De vorm van isolatie die je het snelst zal terugverdienen is spouwmuurisolatie. Voor een gemiddelde tussenwoning kost spouwmuurisolatie maar 800€. Je bespaart dan gemiddeld 260€ per jaar op je energiefactuur. Spouwmuurisolatie is echter niet in elk geval mogelijk. Hier lees je of spouwmuurisolatie bij je woning mogelijk is.

Meer informatie over spouwmuurisolatie

Buitengevelisolatie

Is spouwmuurisolatie in je woning niet mogelijk maar wil je wel je muur isoleren? Dan kun je kiezen voor buitengevelisolatie. Bij buitengevelisolatie wordt er een isolerende laag tegen je woning geplaatst. Deze laag wordt afgewerkt, waardoor je ook je gevel een mooi nieuw uiterlijk geeft. Je slaat dus twee vliegen in één klap. Buitengevelisolatie kost voor een gemiddelde tussenwoning tussen de 4.000€ en de 6.000€. Je bespaart er 350€ per jaar mee.

Meer informatie over buitengevelisolatie

Dakisolatie

Ook met dakisolatie kun je flink besparen op je energiefactuur. Hoeveel je zal besparen hangt af van je type dak. Ook zal je veel meer besparen als je een verwarmde zolder hebt. Als je een schuin dak hebt met een verwarmde zolder kun je gemiddeld 700€ per jaar besparen. Als je zolder niet verwarmd is, zal je gemiddeld 380€ besparen. Dakisolatie kost gemiddeld tussen de 2.000€ en de 5.500€.

Meer informatie over dakisolatie

Vloerisolatie

Met vloerisolatie bespaar je gemiddeld tussen de 200€ en de 400€. Vloerisolatie kost gemiddeld tussen de 1.400€ en de 4.000€, maar dit hangt natuurlijk af van de oppervlakte van je woning en het materiaal.

Meer informatie over vloerisolatie

De isolatie rekenhulp

In dit blog heb je gelezen hoeveel je ongeveer kunt besparen met isolatie. Wil je precies weten hoeveel je kunt besparen op je energiefactuur? Je kunt hier in 6 stappen achter komen met onze speciale rekenhulp.

Reken uit hoeveel je kan besparen met isolatieGerelateerde artikelen