Hoeveel bespaart u met deze tips? Wereldbespaardag deel 2!

Shanice
Shanice Lamoré
vrijdag 21 oktober 2016, Geschatte leestijd 2min

Vorige week vertelde Elisa u de eerste twee bespaartips in het teken van Wereldbespaardag. De totale besparing kwam uit op €9.585, een hoop geld dat u kunt besparen door de juiste maatregelen te treffen. Geld dat u bespaart en dan kunt uitgeven aan leuke dingen. Deze week vertellen we u de volgende twee producten, waarmee u nog meer kunt besparen!

Ga hoge kosten tegen, bestrijd vocht

Het meest voorkomende vochtprobleem in woningen is opstijgend vocht. Grond- en regenwater dat door de muren en vloer uw woning in komt. Merkt u dat uw woning erg vochtig is? Wees er dan op tijd bij en laat dit controleren en bestrijden.

Nu snap ik dat u zich afvraagt waarom en hoe u met vochtbestrijding zou kunnen besparen. Dat zit zo: vocht is een probleem dat u wellicht niet meteen opvalt, maar wat zich wel langzaam kan gaan laten zien in uw woning. Bent u hier niet op tijd bij? Dan wordt het vochtprobleem veel groter. U begrijpt dat deze problemen dan niet meer door een vochtbestrijder kunnen worden opgelost en de kosten dan veel hoger zullen uitvallen. Het is daarom belangrijk om tijdig in te grijpen en deze grotere problemen te voorkomen. Een gemiddeld huis opnieuw laten schilderen van binnen vanwege schimmelplekken komt al gauw neer op zo’n €2.100. Zonde van uw geld als u dit ook kunt voorkomen!

Een vochtig huis heeft een stuk meer energie nodig om te verwarmen, een stijging van 10% vocht in huis zorgt al voor een veel hogere energiefactuur.

Een huis zonder vochtproblemen heeft een luchtvochtigheid tussen de 40% en de 60%. De vochtbestrijder kan dit meten met een speciale hygrometer. Teveel vocht is niet alleen schadelijk voor uw woning, ook is het gevaarlijk voor de gezondheid. U kunt ervoor kiezen uw kelder te laten afdichten en/of de muren te laten impregneren. Zo behoudt u de waarde van uw woning en hoeft u zich geen zorgen te maken over uw gezondheid!

Ontvang gratis offertes voor vochtbestrijding! »

Voorkom inbraak met alarmbeveiliging

Twee derde van de Vlamingen voelt zich niet veilig in hun eigen woning, ondanks dat ruim 60 procent aangeeft in een veilige buurt te wonen. In maar liefst 234 Vlaamse en Brusselse gemeenten is het aantal inbraken in de afgelopen vijf jaar gestegen. Dat veel Vlamingen zich niet veilig voelen is dus ook niet gek. Niet alleen verliest men het gevoel qua veiligheid bij een inbraak, ook de waarde van de spullen die worden meegenomen zorgen voor een kostenpost die u liever niet wilt. Bescherm uw woning met alarmbeveiliging!

Niet alleen het aantal woninginbraken blijft stijgen, ook de waarde van de schade stijgt.

Door uw huis te voorzien van goede inbraakbeveiliging met een alarmsysteem zorgt u ervoor dat de inbrekers geen kans maken. De gemiddelde inbraakschade bedraagt zo’n €5.000, een behoorlijke kostenpost. Gelukkig kunt u dit voorkomen door een goede beveiliging. Houd inbrekers tegen en ga voor een verhoogd veiligheidsgevoel!

Ontvang gratis offertes voor vochtbestrijding! »

Totale besparing van deze week

Zou u voor deze twee maatregelen gaan, dan voorkomt u een hele hoop kosten. De totale besparing van deze week is dan ook maar liefst: €7.100!

Dat waren de bespaartips van deze week. Mocht u graag de voorgaande tips nog een keer willen lezen, klik dan hieronder op de afbeeldingen. Volgende week geven we de laatste twee tips weg!

Gerelateerde artikelen