Hoe realiseert u uw eigen mancave?

Benjamin
Benjamin van Putten
vrijdag 23 september 2016, Geschatte leestijd 2min

Elke man kent dit moment wel: even toe zijn aan een momentje voor zichzelf of gezellig een biertje drinken met uw mannelijke vrienden. Wat is een betere plek om van dit moment te genieten dan in uw eigen gemaakte ‘mancave’? in deze blogpost ga ik u vertellen hoe u uw eigen mancave kunt realiseren.

Wat is een mancave?

Een mancave is een speciaal plekje in huis dat in het teken staat van de man, zijn hobby’s, en zijn tijd voor zichzelf en zijn vrienden. Een mancave zou vol moeten staan met de dingen waar jij van houdt, van voetbal tot hobby’s, tot sporttrofeeën en een goedgevulde bar.

De inrichting

Voordat de put voor de mancave wordt gegraven moet er gedacht worden over de inrichting en de wensen die u heeft. Zo weet u hoe breed en lang de put moet zijn en kunt u alvast gaan nadenken over bijvoorbeeld het meubilair. Als u een stevige, ruime, en duurzame mancave wilt kunt u het best een container kopen. Een container bespaart u veel tijd, en er zijn veel bedrijven die containers verkopen, leveren en plaatsen.

Om te beginnen: graven!

Een mancave kan geheel ondergronds, want er is natuurlijk geen daglicht nodig. Er moet een put komen van ongeveer 4 meter diep, hiervoor zijn twee opties:
• de makkelijkste manier: huur een graafmachine en graaf een put.
• de goedkoopste manier: haal veel bier en schoppen in huis, en nodig je vrienden uit voor een toffe ‘graafparty’.

Praktische plannen

De mancave moet uw favoriete plek worden, dus is comfort een prioriteit. Bijvoorbeeld een trap die ook goed te gebruiken is wanneer u een ‘paar’ biertjes op heeft. Maar u moet ook denken aan de elektriciteit, want verlichting, gekoelde drankjes en goede muziek is natuurlijk niet weg te denken in de ideale mancave! Omdat de cave ondergronds is, moet deze ook voorzien zijn van een ventilatie want een raampje open zetten kan niet. En u wilt waarschijnlijk toch wel wat zuurstof binnen binnenkrijgen!

Een dak boven uw hoofd

Bovenop de container moet een dak komen van gewapend beton. Breng tijdelijke steunbalken aan, haal houten platen voor de bekisting en wapeningsstaal voor extra stevigheid. Beton bestelt u bij een firma, die het vervolgens in de bekisting giet. Nadat het beton opgedroogd is kunt u het bedekken met aarde en vervolgens kan er bijvoorbeeld gras geplant worden. Ohja, vergeet ook niet om een goed slot op de deur te plaatsen (om vrouwen buiten te houden).

Een mancave in huis

Wilt u een mancave, maar heeft u geen zin om deze zelf te graven? Dan moet u op zoek naar een beschikbare ruimte in huis zoals bijvoorbeeld een kelder, garage of zolder. Vervolgens gaat u beoordelen of deze ruimte geschikt is en of er eventuele verbouwingen gedaan moeten worden. Zorg ervoor dat de ruimte geluiddicht is zodat er met niemand rekening gehouden hoeft te worden. Tip: zorg ervoor dat u een goede indruk maakt op uw vrienden, dit kan bijvoorbeeld door een mooie biljarttafel neer te zetten. Nog een tip, houd de koelkast goed gevuld!

De finishing touch

En wat dacht u ervan om de mancave een cool thema te geven? Maak er bijvoorbeeld een pokerruimte, thuisbioscoop of kroeg van! Inspiratie nodig voor coole thema’s? Die zal ik u geven!


Succes met het realiseren van uw eigen ‘mancave‘!Gerelateerde artikelen

Winters wonen
donderdag 07 januari 2016

Winters wonen

Doe wooninspiratie op bij Solvari
donderdag 03 september 2020

Doe wooninspiratie op bij Solvari