Het is bijna Wereldbespaardag en wij geven de eerste twee bespaartips weg!

Solvari
Solvari Blog
donderdag 13 oktober 2016, Geschatte leestijd 2min

Vanaf deze week starten we met het geven van bespaartips in het kader van Wereldbespaardag. Elke week geven wij twee tips weg met de bijbehorende producten en de voordelen op een rij. Op 31 oktober 2016 zijn alle bespaarproducten bekend en kunt u zien wat u in totaal bespaart wanneer u alle producten aanschaft. Daar zit meer dan alleen een extra ijsje op vakantie in!

We onthullen dan ook maar al te graag de eerste tips over besparen met… Zonnepanelen en dakisolatie! Beide producten hebben een korte terugverdientijd waardoor u al snel resultaat ziet na uw investering.

Bespaar met zonnepanelen


Veel Vlamingen hebben al zonnepanelen aangeschaft of zijn er in ieder geval in geïnteresseerd. Op zich niet gek als u zich bedenkt dat u in 20 jaar maar liefst €16.000 kunt besparen door het opwekken van eigen energie. Ook het rendement van zonnepanelen ligt stukken hoger dan de spaarrente, namelijk op wel 5 - 6% ten opzichte van de magere 0,5% van uw spaarrekening! Hiernaast is de techniek van zonnepanelen op dit moment op zijn best: een hoge kwaliteit aan panelen en zeer efficiënt. Dit zorgt er indirect voor dat u vrijwel geen onderhoud aan de panelen heeft.

Wist u dat zonnepanelen ook werken als de zon niet schijnt?

Uiteraard is de aanschaf van zonnepanelen ook goed voor het milieu. Bij gebruik van zonne-energie via zonnepanelen komen er namelijk nauwelijks milieubelastende stoffen als Co2 vrij.
Dus mocht u graag uw steentje bij willen dragen aan verbetering van het milieu en stiekem ook uw eigen portemonnee, kies dan voor zonnepanelen!

Ontvang gratis offertes voor zonnepanelen! »

Kies voor dakisolatie


Is uw huis nog niet goed geïsoleerd? Gebrek aan isolatie kan wel honderden euro’s per maand schelen op uw factuur. Met dakisolatie houdt u de warmte binnenshuis en kunt u de energiefactuur met wel 30% omlaag brengen! Ook de overheid vindt dit van belang en wilt dat alle huizen voor 2020 voorzien zijn van dakisolatie. Tot 2017 is het plaatsen van dakisolatie fiscaal aftrekbaar en gelukkig zijn er ook nog premies beschikbaar waar u gebruik van kunt maken, deze zullen alleen wel in 2017 afgebouwd worden. Afhankelijk van de isolatiewaarde gelden er premies van €6 tot €8 per vierkante meter.

De snelle terugverdientijd van 3 jaar zorgt ervoor dat u al snel het gewenste resultaat ziet van uw investering. Al het geld wat hierna binnenkomt is pure winst wat u vast en zeker goed kunt gebruiken.

Ga voor twee isolatiemaatregelen en ontvang een combipremie

Een andere prettige bijkomstigheid is dat u gebruik kunt maken van de combipremie. Wanneer u naast dakisolatie kiest voor nog een isolatiemaatregel ontvangt u meer premie. Welk bedrag dit precies is hangt af van de twee isolatiemaatregelen die u combineert.

Ontvang gratis offertes voor dakisolatie! »

Wat u totaal bespaart

Bent u ook zo benieuwd waarmee u nog meer kunt besparen? Volgende week geven we de volgende twee bespaartips weg. Houd ons platform dus goed in de gaten!
Gerelateerde artikelen