Heeft u uw huis te koop staan? Met deze tips kunt u uw huis sneller verkopen!

Dennis
Dennis van Es
vrijdag 19 augustus 2016, Geschatte leestijd 2min

Staat uw huis te koop? Ook al trekt de huizenmarkt inmiddels weer aan, toch kan het lastig zijn om een koper te vinden. De kansen om een koper te vinden voor uw woning zijn gelukkig te vergroten door een aantal aanpassingen aan uw huis te doen. Het verkopen van uw huis wordt een stuk makkelijker met onderstaande tips!

1. Onderhoud uw huis goed

Voor veel mensen klinkt dit misschien logisch, maar helaas gaat het toch nog mis. Muren die scheuren bevatten, schilderwerk dat verouderd is of kozijnen die vervangen moeten worden, het zijn allemaal flinke afknappers voor potentiële kopers. Onderhoud uw huis dus altijd goed. Hierdoor verkoopt u uw woning niet alleen makkelijker, de waarde gaat ook nog eens omhoog!

Solvari helpt u graag bij het onderhouden van uw woning. Heeft u offertes nodig voor pleisterwerk, kan uw huis wel een schilderbeurt gebruiken, wilt u uw ramen en deuren laten vervangen of heeft u andere klussen die uitgevoerd moeten worden? Vraag via Solvari gratis en vrijblijvend offertes aan!

2. Geef elke kamer duidelijk een functie

Heeft u kamers of ruimtes waar u weinig mee doet? Geef deze dan een duidelijke functie. Het wordt dan voor potentiële kopers namelijk duidelijk welke mogelijkheden er zijn in de woning. Heeft u een ruimte waar u enkel spullen bewaart? Bouw hem dan om tot speelkamer of werkkamer. Denk ‘out of the box’ en wees creatief, zorg dat de potentiële kopers veel mogelijkheden zien in uw woning!

3. Kies voor neutrale kleuren

Felle en opvallende kleuren in een interieur kunnen erg mooi zijn en wellicht vinden sommige potentiële kopers dit ook. Voor veel mensen is het echter wel iets waar ze op afknappen. Als u uw woning wilt verkopen werken neutrale kleuren en stuk beter.

Hierbij hoeft u niet gelijk alles wit te maken. Grijstinten, beige en zandkleur zijn ook uitstekende kleuren hiervoor. Met deze neutralere kleuren verhoogt u de kans om uw huis te verkopen aanzienlijk.

4. Zorg voor een thuisgevoel

Laat de potentiële kopers zich thuis voelen! Door wat sfeer aan uw huis toe te voegen voelen mensen zich sneller thuis wat gunstig is als u uw huis wilt verkopen. Zet bijvoorbeeld een vaas met bloemen neer en creëer een lekkere geur met geurstokjes. Zorg er ook voor dat de gordijnen goed open zijn, zodat daglicht goed naar binnen valt. Dit verhoogt niet alleen de sfeer, maar zorgt er ook voor dat potentiële kopers alles beter kunnen zien. Zo kunnen ze een goede indruk krijgen van uw mooie woning.

5. Zorg dat uw huis netjes gekuist is

Wederom een tip die voor de hand ligt, maar die helaas nog regelmatig mis gaat. Voor u lijken sommige dingen niet rommelig of vuil, maar voor een ander kan het een afknapper zijn. Zorg er daarom voor dat potentiële kopers geen reden hebben om te denken dat de vorige eigenaren hun huis slecht onderhielden. Kuis uw huis dus netjes op.

In dit geval geldt ‘less is more’. De benodigde interieuritems moeten aanwezig zijn, de overige rommeltjes kunt u beter opruimen.

6. Leg uw woning vast op mooie foto’s

Kunt u alle bovenstaande tips afstrepen? Trek dan een serie schone foto's van uw woning. U kunt hiervoor een fotograaf inschakelen, maar u kunt ook zelf de foto’s trekken. Het internet is tegenwoordig de plek waar mensen als eerst kijken voor een nieuwe woning. Goede foto’s zijn daarom erg belangrijk en kunnen het verschil maken voor potentiële kopers.

Als u zich echt wilt onderscheiden van de rest kunt u ook een video maken. Zo kunt u de mensen alvast een kijkje in uw huis laten nemen en krijgen ze een goede indruk van wat ze kunnen verwachten van uw woning.